Asperitas versterkt team met Leon Lips en Maikel Bouricius

De Nederlandse cleantech start-up Asperitas breidt zijn team uit met Leon Lips en Maikel Bouricius. Lips wordt verantwoordelijk voor het op de markt brengen van nieuwe oplossingen van Asperitas, terwijl Boucirius leiding geeft aan het marketingteam.

leon-lips-asperitas Leon Lips

Leon Lips is in februari toegetreden tot Asperitas. Lips is een bekende in de IT- en cloud industrie. Voorheen was Lips ICT Solution Director en business developer bij Huawei Technologies, en operations manager bij KPN.

maikel-bouricius-asperitas Maikel Bouricius

Boucirius was voorheen marketingmanager bij Green IT Amsterdam, een samenwerking met tech bedrijven. Bij Green IT Amsterdam was hij betrokken bij verschillende internationale projecten op het gebied van smart energy, smart IT en groene datacenters, waaronder de ontwikkeling van de Green Datacenter Campus in Amsterdam.

Asperitas lanceert op de internationale Cloud Expo Europe en Data Centre World op 15 maart in het Britse Londen zijn eerste Immersed Computing oplossing: de AIC24. Dit is een gesloten plug and play module met een vloeistofgekoeld systeem dat gebruik maakt van natuurlijk convectie. Asperitas stelt dat de oplossing de energie footprint van IT en infrastructuur met minimaal 50% kan reduceren, terwijl tegelijkertijd de IT-efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.