Asperitas 'Hottest GreenTech Startup of the Year'

Onlangs ontving cleantech start-up Asperitas de award voor Hottest GreenTech Startup of the Year tijdens het diner van The Europas Awards in Londen, in samenwerking met TechCrunch. The Europas Unconference en Awards is een jaarlijkse bijeenkomst van Europa’s beste tech bedrijven, dat sinds 2009 wordt georganiseerd.

De afgelopen weken hadden start-ups de mogelijkheid om een award aan te vragen of door een derde partij te worden voorgedragen. De winnaars van die ronde werden gecombineerd met de beste keuze door een expert jury bestaande uit oprichters en investeerders. Met de resultaten werden de populairste Europese start-ups in alle categorieën bepaald. In totaal waren er 36 categorieën, waarbij Asperitas meedong naar de titel Hottest Greentech Startup of the Year.

Asperitas-615x410

Asperitas heeft in maart 2017 haar eerste marktoplossing gelanceerd na twee jaar R&D en heeft inmiddels haar eerste large-scale datacenter project uitgerold. De oplossing is een datacenter-in-een-box om energie-efficiënte datacenters voor opkomende technologieën waar ook ter wereld mogelijk te maken. Datacenters verbruiken een groot deel van het wereldenergieverbruik en zijn een noodzakelijk infrastructuur element voor digitale technologieën en innovaties. Het is dus noodzaak om écht duurzame datacenters te bouwen die zelfs de hoogste performing hardware kunnen faciliteren. Opkomende technologieën draaien high-performing CPU’s en GPU’s en ze verbruiken meer energie en hebben meer ruimte in datacenters nodig. Asperitas lost beide use cases op ongeacht voor welke klimaatzone in de wereld.

Binnen de categorie Hottest GreenTech Startup werden uiteindelijk vijf finalisten gekozen en werden alle finalisten uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke award show. Tijdens het diner werd Asperitas uitgeroepen tot dé Hottest GreenTech Startup of the Year. Het jury commentaar: 'The next wave in Greening datacentres - Crypto miners take note!' geeft Asperitas vanuit de tech wereld de erkenning om door te gaan met het verduurzamen van datacenters.

Dossiers