Aquila en TAS Energy kondigen modulair edge datacenter met Aquarius koelsysteem aan

aquala-aquarius

Aquila gaat een samenwerking aan met het Texaanse TAS Energy. De bedrijven brengen gezamenlijk een vloeistof gekoeld modulair edge datacenter op de markt. Het gaat om het eerste modulaire edge datacenter waarin het Aquarius koelsysteem van Aquila is verwerkt.

TAS Energy is leverancier van onder andere modulaire datacenters. Door de technologie van dit bedrijf te combineren met het Aquarius koelsysteem willen de bedrijven een zeer energie-efficiëntie en compacte edge datacenter oplossing op de markt zetten. Edge datacenters worden onder andere gebruikt om data die snel bij gebruikers afgeleverd moet worden te verspreiden vanuit datacenters die geografisch dicht bij de eindgebruiker staat.

Aquarius

Bij het Aquarius koelsysteem worden roestvrijstalen platen tussen servers geplaatst. Tussen deze platen wordt water gepompt om warmte van de servers op te nemen. Dit maakt het mogelijk op efficiënte wijze te koelen en een grote hoeveelheid CPU’s in een rack onder te brengen.

Het eerste product die de twee bedrijven gezamenlijk op de markt zullen brengen heeft de codenaam ‘Herma’ gekregen. Herma moet de eerste in een reeks modulaire edge datacenters worden, waarin onder andere ook modulaire edge datacenter van grotere afmetingen moeten worden opgenomen. Deze grotere datacenters moeten onder andere meer racks kunnen huisvesten. De modulaire datacenters worden zo gebouwd dat zij op nagenoeg iedere locatie ter wereld kunnen worden ingezet.

1.584 E5-2600V4 compute cores en 9,2 TB aan DDR4 RAM-geheugen

In totaal kan in iedere Herma unit 1.584 E5-2600V4 compute cores en 9,2 TB aan geaggregeerd DDR4 RAM-geheugen. Afhankelijk van de storage technologie die een klant wil gebruiken kan 6,4 PB aan opslagruimte en een bandbreedte van 200 GB/s worden gerealiseerd in het edge datacenter. Het is mogelijk hierbij gebruik te maken van traditionele harde schijven, SSD’s of een combinatie hiervan.

Naar verwachting is het modulaire Herma datacenter in het eerste kwartaal van 2017 leverbaar, met een levertijd van ongeveer 17 weken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.