Aqua Cooling wint award voor Leak Prevention System

aqua-cooling-leak-prevention-system

Het Britse Aqua Cooling wint Commended Innovation award van het internationale Institute of Physics (IOP) voor zijn Leak Prevention System (LPS). Met dit systeem geeft Aqua Cooling een 100% lek vrij garantie op zijn watergebaseerde koelsystemen voor datacenters.

Al langer worden watergebaseerde koelsystemen in datacenters gebruikt. Deze zijn doorgaans voorzien van een lekdetectiesysteem. Dit systeem slaat echter pas alarm als water daadwerkelijk uit systeem lekt, terwijl dit tot schade kan leiden. Met het LPS voorkomt Aqua Cooling dat waterlekkage optreedt, wat het risico van waterkoeling in datacenters verminderd.

Het LPS maakt gebruik van een Venturi leiding, dat de waterdruk van positief kan omzetten in negatief. Water wordt altijd met een negatieve druk door het systeem gepompt. Indien schade optreedt aan een leiding of aansluiting wordt dankzij de negatieve druk lucht in de leiding gezogen, wat voorkomt dat water uit de leiding kan lekken. De waterdruk wordt vervolgens in de LPS unit omgezet van negatieve naar positieve druk, waarna de lucht van het water wordt gescheiden.

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.