Aqua Cooling wint award voor Leak Prevention System

aqua-cooling-leak-prevention-system

Het Britse Aqua Cooling wint Commended Innovation award van het internationale Institute of Physics (IOP) voor zijn Leak Prevention System (LPS). Met dit systeem geeft Aqua Cooling een 100% lek vrij garantie op zijn watergebaseerde koelsystemen voor datacenters.

Al langer worden watergebaseerde koelsystemen in datacenters gebruikt. Deze zijn doorgaans voorzien van een lekdetectiesysteem. Dit systeem slaat echter pas alarm als water daadwerkelijk uit systeem lekt, terwijl dit tot schade kan leiden. Met het LPS voorkomt Aqua Cooling dat waterlekkage optreedt, wat het risico van waterkoeling in datacenters verminderd.

Het LPS maakt gebruik van een Venturi leiding, dat de waterdruk van positief kan omzetten in negatief. Water wordt altijd met een negatieve druk door het systeem gepompt. Indien schade optreedt aan een leiding of aansluiting wordt dankzij de negatieve druk lucht in de leiding gezogen, wat voorkomt dat water uit de leiding kan lekken. De waterdruk wordt vervolgens in de LPS unit omgezet van negatieve naar positieve druk, waarna de lucht van het water wordt gescheiden.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....