Aqua Cooling pakt hotspots aan met kleine koelinstallatie

Hotspots in datacenters kunnen een groot probleem zijn. Indien warmte bij bepaalde apparatuur te hoog oploopt kan deze apparatuur problemen geven. Het koelen van deze hotspots is dan ook van groot belang. Het Britse Aqua Cooling speelt hierop in met een nieuwe koelinstallatie die specifiek is ontworpen om dergelijke hotspots aan te pakken.

aqua-cooling-leak-prevention-system Aqua Cooling introduceert een kleine koelinstallatie die specifiek is ontworpen om hotspots in datacenters gericht te koelen. De koeling wordt aan de onderzijde van een rack geplaatst of onder een verhoogde vloer van 300mm hoog geïnstalleerd, en kan maximaal 40kW aan koelcapaciteit leveren. De koeling maakt gebruik van water dat langs IT-apparatuur wordt gepompt om warmte af te voeren. Dankzij temperatuursensoren kan dit koelwater gericht naar specifieke hotspots in het datacenter worden gestuurd om deze extra te koelen. Het systeem kan samenwerken met bestaande koelinstallaties.

Lekkage voorkomen

Het gebruik van water in een datacenter is uiteraard niet zonder risico. Lekkage kan leiden tot grote schade en uitval van IT-apparatuur of zelfs het gehele datacenter. Aqua Cooling combineert het koelsysteem daarom met haar Leak Prevention System (LPS). Met dit systeem biedt Aqua Cooling de garantie dat er geen lekkage zal optreden in het datacenter. Dankzij dit systeem is het mogelijk werk te verrichten aan eventuele beschadigde leidingen, terwijl aan eventuele beschadigde leidingen wordt gewerkt.

Het LPS maakt gebruik van een Venturi leiding, dat de waterdruk van positief kan omzetten in negatief om waterlekkage te voorkomen indien een leiding of aansluiting wordt beschadigd. Het water wordt hierbij altijd met een negatieve waterdruk door het systeem gepompt. Indien schade optreedt in een leiding of aansluiting wordt dankzij de negatieve druk lucht in de leiding gezogen, wat voorkomt water kan ontsnappen. De waterdruk wordt vervolgens in de LPS unit omgezet van negatieve naar positieve druk, waarna de lucht van het water wordt gescheiden. Dit water wordt vervolgens met een negatieve waterdruk opnieuw door het systeem gepompt.

Dossiers
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)