Apple wil duurzame energie winnen uit agrarisch afval

pixabay-server-room-1376349_960_720

Apple wil gaan samenwerking met agrariërs om een datacenter in het Deense Jutland op duurzame wijze aan te drijven. Het bedrijf wil agrarisch afval omzetten in methaan en deze stof inzetten als brandstof voor zijn datacenter. Een voedingsrijk bijproduct dat hierbij ontstaat wordt teruggegeven aan de agrarische sector.

Dit blijkt uit het milieurapport over het jaar 2016 dat Apple heeft gepubliceerd. Apple is een samenwerking aangegaan met de Deense Aarhus Universiteit om een systeem te ontwikkelen dat agrarisch afval met behulp van een vergister omzet in methaan. Dit methaan wil Apple vervolgens gebruiken om het datacenter aan te drijven. Apple benadrukt dat het datacenter voor 100% zal worden aangedreven met duurzame energie en dus geen gebruik zal maken van het reguliere energienetwerk.

Restwarmte

Daarnaast kondigt het bedrijf aan restwarmte uit het datacenter in te willen zetten om woningen te verwarmen. De restwarmte wordt hiervoor afgegeven aan de lokale stadsverwarming. Het is onduidelijk hoeveel woningen hierdoor van verwarming kunnen worden voorzien.

Ook meldt Apple een datacenter dat wordt gebouwd in het Ierse Athentry te willen aandrijven met duurzame energie die wordt opgewekt door golven in de oceaan. Het bedrijf werkt samen met de Sustainable Energy Authority of Ireland om een systeem te ontwikkelen dat energie kan winnen uit golven. Zodra dit datacenter volledig is uitgebouwd, verbruikt de locatie naar verwachting meer energie dat de Ierse hoofdstad Dublin.

Dossiers
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)