Apple verdubbelt capaciteit van datacenter in Reno, Nevada

Apple heeft de capaciteit van zijn datacenter in Reno, Nevada in de Verenigde Staten verdubbeld, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Gezien het terrein dat Apple rond dit datacenter in handen heeft lijkt dit echter pas het begin te zijn van Apple’s bouwplannen in Reno.

De eerste faciliteiten van het datacenter in de Amerikaanse staat Nevada opende begin 2013 zijn deuren. Eind 2013 was de locatie al uitgegroeid tot een grootschalig datacenter, inclusief opvangsystemen voor regenwater en een geavanceerde watergebaseerd koelsysteem.

Capaciteit verdubbeld

Sindsdien is het stil geweest rond het datacenter. Video-opnames van AppleInsider wijzen echter uit dat Apple het datacenter afgelopen jaar maar liefst in capaciteit heeft verdubbeld. Twee grote nieuwe gebouwen zijn op de locatie verrezen.

De website wijst ook op het feit dat Apple in totaal 345 acres aan land in handen heeft in Reno. Dit doet vermoeden dat de nieuwe capaciteit van het datacenter slechts het begin is en Apple ermee rekening houdt de locatie in de toekomst fors te moeten uitbreiden.

Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.