'Apple gaat nieuw datacenter in Prineville aandrijven met een veld vol zonnepanelen'

zonnepanelen

Apple voorzag in 2012 zijn megadatacenter in het Amerikaanse Maiden, North Carolina van een enorm veld met zonnepanelen. Het bedrijf is alweer ruim een jaar aan het werk aan een nieuw datacenter in Prineville, Oregon. Dit datacenter wordt waarschijnlijk voorzien van een vergelijkbaar veld met zonnepanelen.De stad Prineville heeft het bestemmingsplan voor de locatie waar Apple het datacenter bouwt aangepast. Dit heeft de burgemeester van Prineville bekendgemaakt aan de lokale media OPB. Dit maakt voor Apple de weg vrij een grote hoeveelheid zonnepanelen bij het datacenter te plaatsen. De lokale krant Oregonian meldt dat Apple 80 hectare beschikbaar heeft voor de zonnepanelen. Dit is twee keer zoveel als de ruimte die de zonnepanelen in Maiden in bezit nemen.

Apple heeft nog niet bevestigd dat het datacenter inderdaad wordt voorzien van zonnepanelen. Wel schrijft het bedrijf op zijn website dat het datacenter in Prineville minstens net zo 'groen' wordt als het datacenter in Maiden. Het bedrijf laat ook weten samen te werken met lokale leveranciers van duurzame energiebronnen om de energievoorziening van het datacenter te regelen.

 
Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...