Amsterdam koploper in colocatie

Amsterdam is koploper in colocatie. In geen enkele andere Europese stad is zo’n grote vraag naar colocatie. De markt presteert voor het eerst ook beter dan Londen.

Dit blijkt uit onderzoek van CBRE, dat vastgoedadvies levert aan klanten. Colocatie-providers in Amsterdam verkochten in 2014 22,3MW aan IT-ruimte aan klanten, een stijging van maar liefst 97% ten opzichte van 2013. Hiermee is Amsterdam verantwoordelijk voor een derde van de totale vraag naar colocatieruimte in Europa, dit voor 2014 uitkomt op 66MW.

Technologie-, media- en telecombedrijven zijn belangrijke nieuwe klanten van colocatieproviders. CBRE verwacht deze bedrijven binnen Europa zeer actief zullen blijven en zich zullen richten op de grotere connectiviteitshubs in Europa. De organisatie verwacht dan ook dat Amsterdamse colocatieproviders in 2015 opnieuw een sterk jaar zullen doormaken.

Meer over
Lees ook
Datacenters tellen is appels met peren vergelijken

Datacenters tellen is appels met peren vergelijken

Tijdens een recente MRA bijeenkomst werd aan de zaal gevraagd hoeveel datacenters er in Nederland zijn. Er waren vier antwoorden mogelijk. Elk van die antwoorden was het aantal datacenters dat door verschillende instanties en organisaties wordt gehanteerd. Deze vraag maakte op speelse wijze iets duidelijk. Niemand weet precies hoeveel datacenters1

Nieuwe supercomputer van Jules Verne consortium biedt ongekende rekencapaciteit

Nieuwe supercomputer van Jules Verne consortium biedt ongekende rekencapaciteit

Het Jules Verne consortium ( GENCI en CEA in Frankrijk en SURF in Nederland) maakt bekend dat GENCI begin 2026 een nieuwe Europese supercomputer zal huisvesten en exploiteren in Frankrijk. De supercomputer zal worden gebaseerd op Europese hardware- en softwaretechnologieën.

TU Delft en TenneT presenteren plan voor energiesnelwegen

TU Delft en TenneT presenteren plan voor energiesnelwegen

Nu datacenters meer en meer de ambitie lijken te hebben om een rol te spelen in de energietransitie, wordt het steeds belangrijker om de ontwikkelingen rond de grote netwerken in ons land te volgen. Daarom was een symposium dat onlangs werd georganiseerd door TenneT en de TU-Delf zeker de moeite van een bezoek waard.