AMS-IX gaat Microsoft Azure Peering aanbieden

AMS-IX

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld, gaat de Microsoft Azure Peering Service (MAPS) aanbieden aan haar klanten. Bedrijven die zich aansluiten bij AMS-IX hebben door middel van de dienst een betere verbinding met het Global Microsoft Network en profiteren zo van een optimale digitale ervaring bij het gebruik van Microsoft-diensten als Azure en Microsoft 365.

MAPS is een layer 2 netwerkdienst van Microsoft die bedrijven in staat stelt om de verbinding met het Global Microsoft Network te optimaliseren. Zij kunnen zo de digitale ervaring van hun Microsoft-diensten (zoals Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365) verbeteren. Klanten van AMS-IX kunnen van MAPS gebruikmaken via een poort op het AMS-IX platform.

Verkeer van MAPS-gebruikers heeft prioriteit op het Global Microsoft Network en wordt gerouteerd naar de dichtstbijzijnde Microsoft edge PoP (Point of Presence) van hun netwerk. Bovendien geeft de dienst gebruikers allerlei inzichten in de eigen verkeersstromen op het Global Microsoft Network. Die inzichten kunnen gebruikt worden om het eigen dataverkeer te optimaliseren.

 AMS-IX CEO Peter van Burgel: “We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons aanbod aan clouddiensten. De Microsoft Azure Peering Service is een kosteneffectieve manier om de kwaliteit van je publieke Microsoft-verbinding te verbeteren. Met name bedrijven die een groot gedistribueerd netwerk hebben zullen van deze dienst profiteren.”

Yves Pitsch, Principal Program Manager, Microsoft: “Microsoft is erg blij met de toetreding van AMS-IX als partner voor de Microsoft Azure Peering Service. Deze service zal vertraging bij dataverkeer (‘latency’) minimaliseren (‘latency’) en zal zorgen voor de best mogelijke Microsoft-performance voor bedrijven uit verschillende regio’s en branches.”

Meer informatie over deze en andere Cloud Access toepassingen via AMS-IX kan gevonden worden op de website van AMS-IX.

Meer over
Lees ook
OVHcloud komt met local zones

OVHcloud komt met local zones

Datacenter en cloudbedrijf OVHcloud heeft bekend gemaakt te komen met local zones voor het publieke cloud aanbod. Nederland staat vooralsnog op de lijst van het bedrijf.

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Netwerkinfrastructuren vormen de ruggengraat van moderne bedrijven en organisaties. Het effectief beheren van deze complexe systemen is van cruciaal belang om een soepele werking te garanderen. David Cuthbertson, een bekende expert op dit gebied, deelt vijf waardevolle tips om het beheren van netwerkinfrastructuren te vereenvoudigen, zelfs wanneer1

Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom Global Carrier heeft een upgrade aangekondigd voor zijn Lambda-netwerk, waarbij een extra route wordt toegevoegd die het Engelse Kanaal oversteekt tussen Londen en het Europese vasteland.