Amerikaanse overheid introduceert regelgeving om energieverbruik datacenters te verminderen

datacenter2

De Amerikaanse overheid wil de regels rond nieuwbouw en renovatie van overheidsdatacenters aanscherpen. Voordat de bouw van een datacenter voor de Amerikaanse overheid voortaan van start kan gaan zou het ontwerp eerst moeten worden goedgekeurd door de federale Chief Information Officer (CIO). Hierbij wordt onder andere gelet op de Power Usage Effectiveness (PUE), die vanaf 30 september 2018 bij renovatieprojecten niet hoger mag zijn dan 1,5 en bij nieuwbouwprojecten niet hoger dan 1,2.

Nextgov meldt dat de Amerikaanse overheid hiervoor een wetsvoorstel heeft ingediend. De maatregelen moeten de duurzaamheid van de datacenters vergroten en daarnaast de kosten terugdringen. Voor bestaande datacenters van de overheid kunnen de nieuwe regels flinke gevolgen hebben. Indien een bestaand datacenter een PUE van 1,5 niet haalt zijn overheidsdiensten verplicht te overwegen datacenters te consolideren of zelfs te sluiten.

Op termijn moet het optimaliseren van de datacenters van de Amerikaanse overheid een kostenbesparing van ongeveer 1,4 miljard dollar opleveren tegen het eind van het fiscale jaar 2018. De regelgeving is bedoeld om de totale kosten van de overheidsdatacenters in de VS met 25% terug te dringen ten opzichte van dit jaar.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1