AMAX lanceert DCIM-oplossing

AMAX lanceert [SMART]DC Data Center Manager. Met deze DCIM-oplossing wil AMAX datacenterbeheerders helpen de efficiëntie van hun datacenter te verhogen en hierdoor kosten te besparen.

Met [SMART]DC zegt AMAX datacenterbeheerders het inzicht en de beheermogelijkheden te willen bieden om:

  • IT, datacenterruimte en facilitaire resources efficiënter in te zetten en op kosten te besparen;
  • grootschalige resources binnen het datacenter eenvoudiger te monitoren, beheren en aan te sturen; en
  • energie-efficiëntie en operationele efficiënte te behouden indien een datacenter wordt opgeschaald door gebruik te maken van data analytics en software-defined policies.

Plug & play

[SMART]DC wordt geleverd als een plug & play on-premise server, die in een server rack kan worden geplaatst. Op deze server draait een software platform dat zowel legacy als white-box platformen kan ondersteunen. Voor het beheer van de oplossing kan gebruik worden gemaakt van een grafische gebruikersinterface (GUI) van AMAX, maar ook van de command-line. Daarnaast kan de oplossing worden geïntegreerde in een bestaande GUI waar datacenterbeheerders gebruik van maken.

[SMART]DC is geschikt voor servers van alle grote fabrikanten, inclusief traditionele serverarchitecturen en next-generation platformen zoals Open Compute.

[SMART]DC Data Center Manager van AMAX (bron: AMAX)

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1