All IT Rooms bouwt nieuw datacenter voor gemeente Delft

All IT Rooms bouwt een datacenter in het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Delft. Het project is via een aanbestedingsprocedure toegewezen aan All IT Rooms.

Het nieuwe gemeentehuis van Delft is onderdeel van het grootschalige project van de spoortunnel in Delft. Het spoorviaduct waarover de treinen op hoogte de stad in reden is gesloopt en vervangen door een hypermoderne spoortunnel, de Willem van Oranje tunnel. Op de tunnel is een modern pand gerealiseerd wat naast stadhuis ook het station van Delft is.

In het datacenter wordt een verhoogde vloer gerealiseerd, waaronder de technische installaties worden geplaatst. De serveracks worden gekoeld door In-line rack koeling. De warmte staat is afgesloten met een dak en aan twee zijden voorzien van een schuifdeur om de energie-efficiëntie van de installatie ver vergroten.

Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.