AKCP lanceert modulair monitoringsplatform sensorProbeX+

AKCP kondigt de sensorProbeX+ aan, een Simple Network Management Protocol (SNMP) gebaseerd omgevings- en security monitoringsysteem. Het systeem kan worden aangesloten op allerlei intelligente sensoren en verzamelt de data die hiermee wordt verzameld. Het systeem is modulair en kan hierdoor volledig naar wens worden vormgegeven.

De sensorProbeX+ is standaard voorzien van een Ethernet-poort en vier intelligente sensorpoorten. De rest van de unit kan naar wens worden vormgegeven met allerlei modules. Denk hierbij aan een module met extra sensorpoorten, een 3G GSM modem, een module voor droge contacten en een module voor I/O beheer.

Een divers scala aan sensoren

Op deze poorten kunnen intelligente sensoren worden aangesloten die eveneens door AKCP worden geleverd. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit een assortiment van bijna 150 sensoren. Denk hierbij aan sensoren voor het meten van bijvoorbeeld waterlekkage, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtstromen. Andere voorbeelden zijn sensoren die RFID-sloten, beveiligingscamera’s of rookmelders aansturen, sensoren voor power monitoring en een Thermal Map Sensor.

Op zijn website stelt AKCP een configurator beschikbaar waarmee de sensorProbeX+ geheel naar wens kan worden vormgegeven met modules en sensoren. Deze configuratie kan vervolgens direct vanuit de configurator worden besteld. Het basismodel van de sensorProbeX+ is beschikbaar vanaf $675.

akcp-sensorprobexplus
Dossiers
Lees ook
Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij het controversiële TikTok laten zien hoe snel en gemakkelijk operationele procedures in datacenters overtreden kunnen worden. Theorie en praktijk lijken vaak ver uit elkaar te liggen. Met grote gevolgen voor de security in deze faciliteiten.

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-g1

Euralarm zet adviesraad op om branddetectie en -blussing te verbeteren

Euralarm zet adviesraad op om branddetectie en -blussing te verbeteren

De datacenterindustrie vormt een belangrijke doelgroep voor de branddetectie- en blussingssector. Voor datacenters is het cruciaal dat een belangrijke veiligheidsvoorziening als systemen voor de detectie en oplossing van rook- en brandincidenten op maat van digitale infrastructuren is ontwerpen en aangelegd. Hetzelfde voor andere branches als de i1