AKCP helpt noodstroomaggregaten en brandstoftanks te monitoren

AKCP lanceert de Generator Monitoring Solution, een oplossing waarmee zowel de noodstroomaggregaten als brandstoftanks op afstand kunnen worden gemonitord. De oplossing helpt hiermee de beschikbaarheid van noodstroomaggregaten in datacenters te garanderen.

In veel datacenters wordt gebruik gemaakt van noodstroomaggregaten om een eventuele energiestoring tijdelijk te kunnen opvangen. Om op dit systeem te kunnen vertrouwen is het noodzakelijk de beschikbaarheid van de aggregaten en de brandstof die nodig is om deze aan te drijven te kunnen garanderen. De Generator Monitoring Solution helpt hierbij. Deze oplossing maakt gebruik van de sensorProbe2+E (SP2+E). Deze oplossing wordt gekoppeld aan de noodstroomaggregaten en gecombineerd met een ultrasonische sensor om het brandstofniveau in de brandstoftanks te meten.

AKCP-SP2plus

Allerlei gegevens verzamelen

Met behulp van de oplossing kunnen datacenterbeheerders allerlei gegevens van hun noodstroomaggregaten monitoren. Denk hierbij aan de brandstoftoevoer, oliedruk, opgewekte energie en bedrijfsuren. Het is mogelijk notificaties in te stellen voor noodzakelijk onderhoud, zoals het verversen van de olie of het reinigen van het luchtfilter.

De SP+ maakt daarnaast gebruik van ultrasonische sensoren om het brandstofniveau in brandstoftanks te meten. Met behulp van notificaties worden gebruikers gealarmeerd indien het niveau in deze tanks onder een ingesteld niveau zakt. Hierdoor weten datacenterbeheerders niet alleen zeker dat de tanks tijdig worden aangevuld, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook brandstofdiefstal tijdig opmerken.

Centraal beheer

Het is mogelijk noodstroomaggregaten en brandstoftanks van meerdere datacenters centraal te beheren via de AKCess Pro Server. Ook is het mogelijk ONVIF IP camera’s te integreren met het systeem zodat datacenterbeheerders live kunnen meekijken bij de aggregaten en brandstoftanks.

Dossiers
Lees ook
De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

Het gebruik van energieopslagsystemen ofwel Energy Storage Systems (ESS) met lithiumbatterijen neemt steeds meer toe. Daarmee groeit ook de noodzaak om dit op een verantwoorde manier te doen. In reactie hierop heeft NEN de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld in samenwerking met een team van experts uit het bedrijfsleven en over1

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Een nieuwe studie roept twijfel op over het idee dat SSDs (Solid State Drives) altijd energiezuiniger zijn dan harde schijven als opslagmedium in datacenters. Hoewel SSDs vaak worden gewaardeerd om hun snelheid en veronderstelde energiezuinigheid, blijkt uit een onderzoek van Scality dat harde schijven in sommige gevallen een betere energiedichthe1