AKCP helpt noodstroomaggregaten en brandstoftanks te monitoren

AKCP lanceert de Generator Monitoring Solution, een oplossing waarmee zowel de noodstroomaggregaten als brandstoftanks op afstand kunnen worden gemonitord. De oplossing helpt hiermee de beschikbaarheid van noodstroomaggregaten in datacenters te garanderen.

In veel datacenters wordt gebruik gemaakt van noodstroomaggregaten om een eventuele energiestoring tijdelijk te kunnen opvangen. Om op dit systeem te kunnen vertrouwen is het noodzakelijk de beschikbaarheid van de aggregaten en de brandstof die nodig is om deze aan te drijven te kunnen garanderen. De Generator Monitoring Solution helpt hierbij. Deze oplossing maakt gebruik van de sensorProbe2+E (SP2+E). Deze oplossing wordt gekoppeld aan de noodstroomaggregaten en gecombineerd met een ultrasonische sensor om het brandstofniveau in de brandstoftanks te meten.

AKCP-SP2plus

Allerlei gegevens verzamelen

Met behulp van de oplossing kunnen datacenterbeheerders allerlei gegevens van hun noodstroomaggregaten monitoren. Denk hierbij aan de brandstoftoevoer, oliedruk, opgewekte energie en bedrijfsuren. Het is mogelijk notificaties in te stellen voor noodzakelijk onderhoud, zoals het verversen van de olie of het reinigen van het luchtfilter.

De SP+ maakt daarnaast gebruik van ultrasonische sensoren om het brandstofniveau in brandstoftanks te meten. Met behulp van notificaties worden gebruikers gealarmeerd indien het niveau in deze tanks onder een ingesteld niveau zakt. Hierdoor weten datacenterbeheerders niet alleen zeker dat de tanks tijdig worden aangevuld, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook brandstofdiefstal tijdig opmerken.

Centraal beheer

Het is mogelijk noodstroomaggregaten en brandstoftanks van meerdere datacenters centraal te beheren via de AKCess Pro Server. Ook is het mogelijk ONVIF IP camera’s te integreren met het systeem zodat datacenterbeheerders live kunnen meekijken bij de aggregaten en brandstoftanks.

Dossiers
Lees ook
Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

Kunstmatige intelligentie (AI) zou wel eens een nieuwe sprong kunnen maken dankzij IBM’s NorthPole-processor. Ontwikkeld door onderzoekers in San Jose, Californië, belooft deze chip enorme verbeteringen in rekensnelheid en energie-efficiëntie. De geavanceerde chip integreert geheugen en verwerking, waardoor een significante versnelling in taken zo1

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1