AKCP helpt noodstroomaggregaten en brandstoftanks te monitoren

AKCP lanceert de Generator Monitoring Solution, een oplossing waarmee zowel de noodstroomaggregaten als brandstoftanks op afstand kunnen worden gemonitord. De oplossing helpt hiermee de beschikbaarheid van noodstroomaggregaten in datacenters te garanderen.

In veel datacenters wordt gebruik gemaakt van noodstroomaggregaten om een eventuele energiestoring tijdelijk te kunnen opvangen. Om op dit systeem te kunnen vertrouwen is het noodzakelijk de beschikbaarheid van de aggregaten en de brandstof die nodig is om deze aan te drijven te kunnen garanderen. De Generator Monitoring Solution helpt hierbij. Deze oplossing maakt gebruik van de sensorProbe2+E (SP2+E). Deze oplossing wordt gekoppeld aan de noodstroomaggregaten en gecombineerd met een ultrasonische sensor om het brandstofniveau in de brandstoftanks te meten.

AKCP-SP2plus

Allerlei gegevens verzamelen

Met behulp van de oplossing kunnen datacenterbeheerders allerlei gegevens van hun noodstroomaggregaten monitoren. Denk hierbij aan de brandstoftoevoer, oliedruk, opgewekte energie en bedrijfsuren. Het is mogelijk notificaties in te stellen voor noodzakelijk onderhoud, zoals het verversen van de olie of het reinigen van het luchtfilter.

De SP+ maakt daarnaast gebruik van ultrasonische sensoren om het brandstofniveau in brandstoftanks te meten. Met behulp van notificaties worden gebruikers gealarmeerd indien het niveau in deze tanks onder een ingesteld niveau zakt. Hierdoor weten datacenterbeheerders niet alleen zeker dat de tanks tijdig worden aangevuld, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook brandstofdiefstal tijdig opmerken.

Centraal beheer

Het is mogelijk noodstroomaggregaten en brandstoftanks van meerdere datacenters centraal te beheren via de AKCess Pro Server. Ook is het mogelijk ONVIF IP camera’s te integreren met het systeem zodat datacenterbeheerders live kunnen meekijken bij de aggregaten en brandstoftanks.

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.