AKCP helpt noodstroomaggregaten en brandstoftanks te monitoren

AKCP lanceert de Generator Monitoring Solution, een oplossing waarmee zowel de noodstroomaggregaten als brandstoftanks op afstand kunnen worden gemonitord. De oplossing helpt hiermee de beschikbaarheid van noodstroomaggregaten in datacenters te garanderen.

In veel datacenters wordt gebruik gemaakt van noodstroomaggregaten om een eventuele energiestoring tijdelijk te kunnen opvangen. Om op dit systeem te kunnen vertrouwen is het noodzakelijk de beschikbaarheid van de aggregaten en de brandstof die nodig is om deze aan te drijven te kunnen garanderen. De Generator Monitoring Solution helpt hierbij. Deze oplossing maakt gebruik van de sensorProbe2+E (SP2+E). Deze oplossing wordt gekoppeld aan de noodstroomaggregaten en gecombineerd met een ultrasonische sensor om het brandstofniveau in de brandstoftanks te meten.

AKCP-SP2plus

Allerlei gegevens verzamelen

Met behulp van de oplossing kunnen datacenterbeheerders allerlei gegevens van hun noodstroomaggregaten monitoren. Denk hierbij aan de brandstoftoevoer, oliedruk, opgewekte energie en bedrijfsuren. Het is mogelijk notificaties in te stellen voor noodzakelijk onderhoud, zoals het verversen van de olie of het reinigen van het luchtfilter.

De SP+ maakt daarnaast gebruik van ultrasonische sensoren om het brandstofniveau in brandstoftanks te meten. Met behulp van notificaties worden gebruikers gealarmeerd indien het niveau in deze tanks onder een ingesteld niveau zakt. Hierdoor weten datacenterbeheerders niet alleen zeker dat de tanks tijdig worden aangevuld, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook brandstofdiefstal tijdig opmerken.

Centraal beheer

Het is mogelijk noodstroomaggregaten en brandstoftanks van meerdere datacenters centraal te beheren via de AKCess Pro Server. Ook is het mogelijk ONVIF IP camera’s te integreren met het systeem zodat datacenterbeheerders live kunnen meekijken bij de aggregaten en brandstoftanks.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Hoe meten we de DIC?

Hoe meten we de DIC?

In de vorige editie van DatacenterWorks is de DIC geïntroduceerd. Deze meting heeft tot doel inzichtelijk te maken hoe efficiënt de IT met de ‘power’ omgaat in het datacenter.Op dit ­moment is het weliswaar niet duidelijk wat de efficiëntie is, maar de schatting is dat 60 tot 80% van alle energie naar de datacenters verbruikt...

SPIE en DDA willen efficiëntie en duurzaamheid van datacenterindustrie vergroten

SPIE en DDA willen efficiëntie en duurzaamheid van datacenterindustrie vergroten

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en SPIE slaan de handen ineen om de datacentermarkt te versterken en te verduurzamen. Specialist in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van datacenters SPIE wil met het partnership de datacenterindustrie efficiënter en duurzamer te laten opereren. Het partnership sluit aan op de toenemende...

Vertiv treedt toe tot energiealliantie van Ericsson

Vertiv treedt toe tot energiealliantie van Ericsson

Vertiv, leverancier van bedrijfskritische infrastructuur voor onder meer datacenters, sluit zich aan bij de energiealliantie van Ericsson. Deze alliantie heeft als doel zowel het marktaandeel als de omzetgroei van deelnemers te vergroten en toegangsnetwerken zich richting 5G te laten ontwikkelen. De alliantie maakt deel uit van het Ericsson Radio Site...