AKCP helpt noodstroomaggregaten en brandstoftanks te monitoren

AKCP lanceert de Generator Monitoring Solution, een oplossing waarmee zowel de noodstroomaggregaten als brandstoftanks op afstand kunnen worden gemonitord. De oplossing helpt hiermee de beschikbaarheid van noodstroomaggregaten in datacenters te garanderen.

In veel datacenters wordt gebruik gemaakt van noodstroomaggregaten om een eventuele energiestoring tijdelijk te kunnen opvangen. Om op dit systeem te kunnen vertrouwen is het noodzakelijk de beschikbaarheid van de aggregaten en de brandstof die nodig is om deze aan te drijven te kunnen garanderen. De Generator Monitoring Solution helpt hierbij. Deze oplossing maakt gebruik van de sensorProbe2+E (SP2+E). Deze oplossing wordt gekoppeld aan de noodstroomaggregaten en gecombineerd met een ultrasonische sensor om het brandstofniveau in de brandstoftanks te meten.

AKCP-SP2plus

Allerlei gegevens verzamelen

Met behulp van de oplossing kunnen datacenterbeheerders allerlei gegevens van hun noodstroomaggregaten monitoren. Denk hierbij aan de brandstoftoevoer, oliedruk, opgewekte energie en bedrijfsuren. Het is mogelijk notificaties in te stellen voor noodzakelijk onderhoud, zoals het verversen van de olie of het reinigen van het luchtfilter.

De SP+ maakt daarnaast gebruik van ultrasonische sensoren om het brandstofniveau in brandstoftanks te meten. Met behulp van notificaties worden gebruikers gealarmeerd indien het niveau in deze tanks onder een ingesteld niveau zakt. Hierdoor weten datacenterbeheerders niet alleen zeker dat de tanks tijdig worden aangevuld, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook brandstofdiefstal tijdig opmerken.

Centraal beheer

Het is mogelijk noodstroomaggregaten en brandstoftanks van meerdere datacenters centraal te beheren via de AKCess Pro Server. Ook is het mogelijk ONVIF IP camera’s te integreren met het systeem zodat datacenterbeheerders live kunnen meekijken bij de aggregaten en brandstoftanks.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1