Air@Work brengt indirecte adiabatische koeling naar de Amerikaanse markt

Foto Air@Work

De Europese fabrikant van energie-efficiënte koelsystemen Air@Work breidt zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf gaat zijn indirecte adiabatische koeltechnologie in samenwerking met Rahi Systems introduceren op de Amerikaanse markt.

De indirecte adiabatische koeltechnologie van Air@Work is modulair en beschikbaar in modules van 20kW tot 200kW. De technologie maakt gebruikt van StatiqCooling, een onderhoudsarme synthetische warmtewisselaar voor indirecte adiabatische koeling. Deze warmtewisselaar is ontworpen om het waterverbruik terug te dringen tot een minimum.

De modulariteit van het systeem stelt datacenterbeheerders in staat eenvoudig op te schalen indien zij de capaciteit in hun datacenter willen vergroten. Daarnaast is de koeltechnologie ontworpen om beheerders gedetailleerde beheermogelijkheden te geven voor het op pijl houden van de temperatuur in een datacenter. Bij het ontwerp van het systeem stond operationele eenvoud centraal.

Meer over
Lees ook
Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomverbruik...

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.

AI gaat helpen koeling te verbeteren

AI gaat helpen koeling te verbeteren

Software is de feitelijke oorzaak van het energiegebruik van datacenters. Daarom is het interessant om te zien dat steeds meer softwarebedrijven zich bezig houden met het ontwikkelen van specifieke technieken en programmatuur die bedoeld zijn om het energieverbruik dat hun eigen programmatuur als het ware ‘uitlokt’ te verminderen. Hierbij maken zij...