AFIBER installeert PoP in AMS01 datacenter

AFIBER heeft ervoor gekozen om zijn netwerkservice footprint uit te breiden naar het maincubes AMS01 datacenter in Schiphol-Rijk, in de regio Amsterdam. Middels de geïnstalleerde Point of Presence (PoP) kunnen netwerk- en IT-dienstverleners nu AFIBER's optische transmissiediensten gebruiken voor het leveren van hun diensten aan maincubes klanten. Daarnaast kan het datacenter van maincubes in Schiphol-Rijk nu worden aangesloten op alle 50+ datacenters en 1500+ bedrijfslocaties binnen het AFIBER netwerk.

maincubes-615x346

De optische netwerkdiensten van AFIBER bieden maincubes de mogelijkheid om in te spelen op hoge netwerkcapaciteitseisen van klanten, variërend van 1Gbps tot een meervoudige 100Gbps. De gemiddelde netwerk latency zou daarnaast met meer dan 50 procent kunnen worden aangescherpt in vergelijking met traditionele IP- en Ethernetdiensten. AFIBER biedt daarnaast cybersecurity oplossingen met end-to-end optische encryptie voor hoge capaciteit netwerkverbindingen zonder dat dit gevolgen heeft voor de latency of throughput.

"Klanten verwachten dat een datacenter een breed ecosysteem beschikbaar heeft van netwerk- en IT-serviceproviders die hen in staat stelt om een oplossing te ontwikkelen die past bij hun doelstellingen en de benodigde flexibiliteit biedt om hun bedrijf op eigen voorwaarden te laten groeien," zegt Joris te Lintelo, directeur van maincubes Amsterdam. "De toevoeging van AFIBER's connectiviteitsdiensten aan het maincubes AMS01 datacenter in Nederland, laat zien dat wij goed luisteren naar de behoeften en eisen bij onze klanten ten aanzien van flexibele connectiviteit en security."

De volgende AFIBER diensten zijn beschikbaar in het maincubes AMS01 datacenter in Schiphol-Rijk:

  • EthernetWAVE - Managed wavelength verbinding met 1-100GbE interfaces naar de apparatuur van de klant met optionele encryptiemogelijkheden.
  • CarrierWAVE - Dark wavelength belicht middels apparatuur van de klant met DWDM of CWDM transceivers.
  • MetroFIBER - Dark fiber verbinding belicht middels apparatuur van de klant.
  • AccessWAVE - 1-10Gb private wavelength verbinding van kantoorlocatie klant naar de datacenters van maincubes.