AEG Power Solutions lanceert nieuwe generatie Protect C & D enkelfasige UPS-systemen

AEG

AEG Power Solutions, de wereldwijde leverancier van AC & DC voedingssystemen én oplossingen voor alle vormen van kritische en veeleisende applicaties, kondigt de lancering aan van een nieuwe generatie voor de Protect C en Protect D series van dubbele conversie/ online UPS-systemen. De verbeterde Uninterruptible Power Supply (UPS) is ontworpen om een geoptimaliseerde en economische stroomvoeding te bieden in een compactere behuizing. 

Het prestatieniveau van de nieuwe generatie Protect C- en Protect D-series vertegenwoordigt een consistente voortdurende ontwikkeling van deze bewezen en zeer betrouwbare systemen. Beide systemen zijn geschikt om alle soorten kritische applicaties te beschermen in de IT-omgeving, zoals de IoT, Edge computing, de werkstations, de servers, de opslagsystemen of de elektrische infrastructuur van applicaties in de corporate sector, in de zorgsector, de financiële sector of voor industriële applicaties. 

Beide systemen variëren van 1.000 tot 10.000 VA, met 5 modellen voor de Protect C Tower-serie, en 6 voor de nieuwe Protect D 19 inch serie. Met een vermogensfactor tot 0,9 voor de modellen tot 3.000 VA en tot 1 voor de 6.000 en 10.000 systemen, bieden Protect C en Protect D een verbeterd betrouwbaarheidsniveau, meer vermogen, en een kleinere footprint dan de vorige serie. Beide series werken op een hoog efficiëntieniveau, tot 95% bij typische IT belasting (50-100%) en 98% in ECO-modus voor de 6.000 en 10.000 systemen, wat bijdraagt ​​aan lagere energiekosten. 

Protect C & D bestaat ook in een S-versie die profiteert van een lader met hogere capaciteit voor langere autonomietijden. Hoge betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen worden bereikt door een breed ingangbereik (110/276 VAC-belasting afhankelijk). Beide series bieden een consequente bescherming, zelfs bij een energievoorziening die in zware omstandigheden opereert. De systemen worden aangepast aan de situatie waarin de netkwaliteit wordt beïnvloed door de integratie van hernieuwbare energiebronnen. 

De gebruikersinterface is meertalig. De parameters van de voedingssystemen worden weergegeven op een grafisch LCD-scherm. Directe configuratie is mogelijk met het bedieningspaneel.

Om de stroomcapaciteit te vergroten of om redundantie toe te voegen, bieden Protect C en D 6.000 en 10.000 VA-eenheden een parallel besturingssysteem van meerdere UPS-systemen (tot 3 apparaten). Protect C is zo ontworpen om te worden gebruikt als tower, terwijl Protect D zowel als 19 inch of tower model kan worden gebruikt. Zowel de Protect C als de D 6.000 en 10.000 VA-serie bevatten een versie met een grotere (batterij)lader. Deze zijn zeer geschikt voor toepassingen met een langere back-up tijd van de batterij. 

De afmetingen van Protect D maken het zeer geschikt voor IT-kasten met een diepte van 800 mm. Dit compacte en zeer betrouwbare UPS-systeem is perfect voor serverruimtes in elke branche. Het kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in alle industriële processen voor data-acquisitie.