AEG Power Solutions introduceert modulair UPS-systeem Protect Plus M400

aeg-protect-plus-m400

AEG Power Solutions introduceert de modulaire UPS Protect Plus M400. Met deze UPS richt het bedrijf zich op kleine tot middelgrote datacenter, serverracks en kritieke infrastructuur.

De Protect Plus M400 is beschikbaar in een 20 en 40kVA frame. Deze frames kunnen als losstaande unit op zwenkwielen worden geplaatst, geïnstalleerd worden in een 19” rack of geplaatst worden in een Frame plus. Een Frame plus is een standalone oplossing die ruimte biedt voor een 20kVA of 40kVA frame en de bijbehorende accu’s.

Operationele efficiëntie tot 98%

Het nieuwe systeem is een modulair, transformatorloos en on-line UPS-systeem. Het systeem biedt in on-line modus een operationele efficiëntie van 95%, terwijl de efficiëntie in Eco Mode oploopt tot 98%. De UPS biedt een power factor tot unity (1) en kan bij de installatie worden geconfigureerd voor 1/1, 3/1 of 3/3 input-/outputverbindingen.

De UPS is gebaseerd rond een 2U hoog 10kVA power module en kan worden opgeschaald tot een capaciteit van 40kVA of 30kVA met geïntegreerde N+1 redundantie. Het is mogelijk tot vier frames parallel te laten draaien om de totale capaciteit op te schalen tot 160kVA.

Eenvoudig onderhoud uitvoeren

De power modules zijn toegankelijk vanaf de voorzijde van het frame, wat onderhoud vereenvoudigd. AEG Power Solutions geeft aan dat onderhoud aan de UPS-systemen door één persoon zonder verdere ondersteuning kan worden uitgevoerd. De modules zijn hot-swappable.

De Protect Plus M400 is per direct beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Zorgen over risico’s staan efficiëntere ups in de weg

Zorgen over risico’s staan efficiëntere ups in de weg

Uptime Institute heeft op basis van interviews met datacenterspecialisten de belangrijkste trends in kaart gebracht die de adoptie van UPS-systemen de komende jaren gaan bepalen. Efficiency en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. Mits de zorgen over de risico’s die nieuwe technologie met zich meebrengen overwinnen kunnen worden

Deze eisen moeten highdensity datacenters stellen aan hun ups

Deze eisen moeten highdensity datacenters stellen aan hun ups

De dichtheid van datacenters en de eisen die we aan de stroomvoorziening stellen nemen toe. Hierdoor is er meer en betere back-up stroom nodig. Veel datacenters hebben echter maar een beperkte ruimte beschikbaar. Een zeer compacte en krachtige noodstroomvoorziening (UPS) kan dan helpen

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Beheerders van enterprisedatacenters, cloud- en serviceproviders en colocatiefaciliteiten staan onder toenemende druk om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd moeten de uptime en prestaties worden verbeterd, kosten beheerst en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie gewerkt. Een manier om met deze uitdagingen om te gaan,1