AEG Power Solutions introduceert modulair UPS-systeem Protect Plus M400

aeg-protect-plus-m400

AEG Power Solutions introduceert de modulaire UPS Protect Plus M400. Met deze UPS richt het bedrijf zich op kleine tot middelgrote datacenter, serverracks en kritieke infrastructuur.

De Protect Plus M400 is beschikbaar in een 20 en 40kVA frame. Deze frames kunnen als losstaande unit op zwenkwielen worden geplaatst, geïnstalleerd worden in een 19” rack of geplaatst worden in een Frame plus. Een Frame plus is een standalone oplossing die ruimte biedt voor een 20kVA of 40kVA frame en de bijbehorende accu’s.

Operationele efficiëntie tot 98%

Het nieuwe systeem is een modulair, transformatorloos en on-line UPS-systeem. Het systeem biedt in on-line modus een operationele efficiëntie van 95%, terwijl de efficiëntie in Eco Mode oploopt tot 98%. De UPS biedt een power factor tot unity (1) en kan bij de installatie worden geconfigureerd voor 1/1, 3/1 of 3/3 input-/outputverbindingen.

De UPS is gebaseerd rond een 2U hoog 10kVA power module en kan worden opgeschaald tot een capaciteit van 40kVA of 30kVA met geïntegreerde N+1 redundantie. Het is mogelijk tot vier frames parallel te laten draaien om de totale capaciteit op te schalen tot 160kVA.

Eenvoudig onderhoud uitvoeren

De power modules zijn toegankelijk vanaf de voorzijde van het frame, wat onderhoud vereenvoudigd. AEG Power Solutions geeft aan dat onderhoud aan de UPS-systemen door één persoon zonder verdere ondersteuning kan worden uitgevoerd. De modules zijn hot-swappable.

De Protect Plus M400 is per direct beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt de introductie aan van de tweede generatie van de 93E UPS (Uninterruptible Power Supplies). De Eaton 93E UPS biedt hogere beschikbaarheid, meer energie-efficiëntie en een compacte footprint voor geavanceerde stroombeveiliging in kleine en middelgrote datacenters en andere toepassingen tegen lagere exploitatiekosten...

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric heeft de Galaxy VS geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. Met zijn compacte en flexibele design komt...

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Het Battery Analysis & Care System (BACS) helpt managed hosting-, outsourcing- en colocatiespecialist BIT de betrouwbaarheid van zijn UPS-systemen te waarborgen. Het systeem reguleert de spanning op de verschillende accu’s die aan de UPS-systemen zijn gekoppeld en verlengt hierdoor de levensduur van de batterijen. Daarnaast geeft het systeem in...