ADVA gekocht door Adtran

Adtran

Adtran heeft bekend gemaakt een bod op de Duitse leverancier van telecommunicatieapparatuur en ADVA Optical Networking te hebben uitgebracht. Om deze concurrent te kunnen overnemen heeft men 931,1 miljoen dollar over.

Volgens Adtran zal de deal leiden tot een end-to-end glasvezelnetwerk leverancier met een gecombineerde omzet van $1,2 miljard. De transactie vindt plaats door aandelentuil. ADVA aandeelhouders krijgen een premie van omgerekend 22% boven de gemiddelde slotkoers van ADVA's aandeel over de afgelopen drie maanden. Investeerders in Adtran gaan 54% van het gecombineerde bedrijf bezitten, aandeelhouders van ADVA 46%.

Adtran biedt glasvezel toegang, glasvezel uitbreiding, en abonnee connectiviteit producten. ADVA levert netwerkapparatuur voor metro wavelength division multiplexing (WDM), datacenter interconnect, business ethernet, en netwerk synchronisatie oplossingen. De bedrijven zijn daarmee niet alleen rechtstreekse concurrenten. Voor een deel leveren ze aanvullende diensten. Daar zit dan ook de meerwaarde van de overname in. Het nieuwe bedrijf kan vanuit een groter deel van de keten gaan leveren.

De naam ADVA komt te vervallen en de deal moet over een jaar zijn afgerond.

Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

De nieuwe normen van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU) voor het Flexibele Optische Transportnetwerk (FlexO) voorzien in gegevensoverdracht met snelheden van 400 tot 800 gigabit per seconde (Gbit/s). De nieuwe normen bevatten ook functies voor regeneratie om het bereik van FlexO uit te breiden en een nieuwe klasse van Ethernet-geoptimal1