<


ADVA gekocht door Adtran

Adtran

Adtran heeft bekend gemaakt een bod op de Duitse leverancier van telecommunicatieapparatuur en ADVA Optical Networking te hebben uitgebracht. Om deze concurrent te kunnen overnemen heeft men 931,1 miljoen dollar over.

Volgens Adtran zal de deal leiden tot een end-to-end glasvezelnetwerk leverancier met een gecombineerde omzet van $1,2 miljard. De transactie vindt plaats door aandelentuil. ADVA aandeelhouders krijgen een premie van omgerekend 22% boven de gemiddelde slotkoers van ADVA's aandeel over de afgelopen drie maanden. Investeerders in Adtran gaan 54% van het gecombineerde bedrijf bezitten, aandeelhouders van ADVA 46%.

Adtran biedt glasvezel toegang, glasvezel uitbreiding, en abonnee connectiviteit producten. ADVA levert netwerkapparatuur voor metro wavelength division multiplexing (WDM), datacenter interconnect, business ethernet, en netwerk synchronisatie oplossingen. De bedrijven zijn daarmee niet alleen rechtstreekse concurrenten. Voor een deel leveren ze aanvullende diensten. Daar zit dan ook de meerwaarde van de overname in. Het nieuwe bedrijf kan vanuit een groter deel van de keten gaan leveren.

De naam ADVA komt te vervallen en de deal moet over een jaar zijn afgerond.

Meer over
Lees ook
Weserve neemt Datacenter Groningen over

Weserve neemt Datacenter Groningen over

Het Hengelose bedrijf Weserve heeft Datacenter Groningen overgenomen en met deze overname breidt ze haar diensten uit met datacenter housing en aanverwante activiteiten. Weserve focust zichzelf al lange tijd op de uitrol van glasvezel- en hostingdiensten

FCA: Grenzen en effecten regulering  kunnen desastreus zijn voor glasvezelsector en datacenters

FCA: Grenzen en effecten regulering kunnen desastreus zijn voor glasvezelsector en datacenters

Samenwerken is beter dan monopolistisch gedrag. De Fiber Carrier Association (FCA), brancheorganisatie voor de glasvezelsector, brengt dit al lange tijd bij meerdere instanties in kaart. Maar uit een onlangs gepubliceerd artikel (woensdag 6 april) in het NRC, blijkt dat het toch lastig is om een goede balans te vinden tussen marktwerking en regulering.

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

DatacenterWorks sprak naar aanleiding van de lancering van het Propelglasvezelplatform met Ken Hall (RCDD NTS) Data Center Solutions Architect bij CommScope over de belangrijkste drijfveren achter de veranderingen in de infrastructuur van de fysieke datalaag van hyperscale en cloud-scale providers.