ADVA gekocht door Adtran

Adtran

Adtran heeft bekend gemaakt een bod op de Duitse leverancier van telecommunicatieapparatuur en ADVA Optical Networking te hebben uitgebracht. Om deze concurrent te kunnen overnemen heeft men 931,1 miljoen dollar over.

Volgens Adtran zal de deal leiden tot een end-to-end glasvezelnetwerk leverancier met een gecombineerde omzet van $1,2 miljard. De transactie vindt plaats door aandelentuil. ADVA aandeelhouders krijgen een premie van omgerekend 22% boven de gemiddelde slotkoers van ADVA's aandeel over de afgelopen drie maanden. Investeerders in Adtran gaan 54% van het gecombineerde bedrijf bezitten, aandeelhouders van ADVA 46%.

Adtran biedt glasvezel toegang, glasvezel uitbreiding, en abonnee connectiviteit producten. ADVA levert netwerkapparatuur voor metro wavelength division multiplexing (WDM), datacenter interconnect, business ethernet, en netwerk synchronisatie oplossingen. De bedrijven zijn daarmee niet alleen rechtstreekse concurrenten. Voor een deel leveren ze aanvullende diensten. Daar zit dan ook de meerwaarde van de overname in. Het nieuwe bedrijf kan vanuit een groter deel van de keten gaan leveren.

De naam ADVA komt te vervallen en de deal moet over een jaar zijn afgerond.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.