ADVA gekocht door Adtran

Adtran

Adtran heeft bekend gemaakt een bod op de Duitse leverancier van telecommunicatieapparatuur en ADVA Optical Networking te hebben uitgebracht. Om deze concurrent te kunnen overnemen heeft men 931,1 miljoen dollar over.

Volgens Adtran zal de deal leiden tot een end-to-end glasvezelnetwerk leverancier met een gecombineerde omzet van $1,2 miljard. De transactie vindt plaats door aandelentuil. ADVA aandeelhouders krijgen een premie van omgerekend 22% boven de gemiddelde slotkoers van ADVA's aandeel over de afgelopen drie maanden. Investeerders in Adtran gaan 54% van het gecombineerde bedrijf bezitten, aandeelhouders van ADVA 46%.

Adtran biedt glasvezel toegang, glasvezel uitbreiding, en abonnee connectiviteit producten. ADVA levert netwerkapparatuur voor metro wavelength division multiplexing (WDM), datacenter interconnect, business ethernet, en netwerk synchronisatie oplossingen. De bedrijven zijn daarmee niet alleen rechtstreekse concurrenten. Voor een deel leveren ze aanvullende diensten. Daar zit dan ook de meerwaarde van de overname in. Het nieuwe bedrijf kan vanuit een groter deel van de keten gaan leveren.

De naam ADVA komt te vervallen en de deal moet over een jaar zijn afgerond.

Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.