ABB lanceert Tmax XT vermogens-schakelaars

ABB Tmax XT

ABB heeft de Tmax XT-serie gelanceerd. Het gaat om vermogensschakelaars die zijn ontworpen voor hoge prestaties, gebruiksgemak en connectiviteit. Zodat zij energiebeheer, installatie en onderhoud kunnen vereenvoudigen.

ABB heeft het programma gesloten vermogensschakelaars uitgebreid met de nieuwe Tmax XT die hogere prestaties en beveiliging combineert met meting en connectiviteit. De Tmax XT wordt geleverd in uitvoeringen tot 1600 A.

Kortsluitvermogen

Met de nieuwe vermogensschakelaars biedt ABB meerwaarde in elke fase van het gebruiksproces – van selectie en installatie tot dagelijks gebruik en diagnostiek. Het hoge kortsluitvermogen en de nauwkeurige beveiliging die kenmerkend is voor ABB’s vermogensautomaten, worden nu gecombineerd met functionaliteiten voor nauwkeurige meting en connectiviteit. Engineers, installateurs en eindgebruikers beschikken zo over pasklare oplossingen voor hun dagelijkse praktijk.

Tmax XT vermogensschakelaars zijn maatgevend met extreme kortsluitwaarden voor zware toepassingen. Door hun ontwerp hebben de vermogensschakelaars veel minder last van de gangbare beperkingen. Daarmee kunnen ze voor een veel groter en gevarieerder aantal installaties worden ingezet, onafhankelijk van de bedrijfsspanning en omgevingsomstandigheden.

Kleine framemaat

“De Tmax XT-serie leent zich voor toepassingen van 160 A tot maximaal 1600 A en biedt een ongekend kortsluitvermogen voor alle spanningen en toepassingen”, aldus Giampiero Frisio, hoofd van ABB’s Protection & Connection business. “In combinatie met nauwkeurige elektronische trip units in de kleinste framemaat, waarborgt de nieuwe serie investeringen en garandeert het de continuïteit van dienstverlening. Met de nieuwe Tmax XT-serie blijft ABB haar aanbod verder ontwikkelen en bouwen op het succes van de innovatieve Emax2, de eerste industriële intelligente open vermogensschakelaar.”

Tmax XT is trendsettend als het om productieproces- en energiebeheer gaat. De XT-serie is uitgevoerd met ingebouwde connectiviteitsfunctie die smartphones, tablets en PC’s realtime koppelt aan tools voor gegevensanalyse op het ABB AbilityT cloud-platform. De grote nauwkeurigheid van de meetgegevens zorgt ervoor dat gebruikers overal en altijd toegang hebben tot nauwkeurige informatie. Dat vereenvoudigt het bewaken van resources en het identificeren van besparingsmogelijkheden. Met de ingebouwde intelligente power controller kan het energieverbruik tot max. 20 procent worden verminderd.

“Het opwaarderen van de vermogensschakelaars is eenvoudig”, aldus Niko Railo, wereldwijd productmanager voor stroomonderbrekers en behuizingen van ABB. “Naarmate de eisen hoger worden, kunnen gebruikers nu voor het eerst nieuwe functies downloaden vanaf de ABB Marketplace. Daarbij kan worden gekozen uit meer dan 50 verschillende beveiligings-, meet- en automatiseringsfunctionaliteiten.”

Alle Tmax XT-uitvoeringen zijn voorzien van dezelfde logica, functies en intuïtieve interface die ook voor de Emax2 vermogensautomaten worden ingezet. Daarmee biedt ABB haar klanten als eerste dezelfde logica voor het gehele stroomonderbrekersprogramma. Dat zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparingen en verbetert de installatiekwaliteit. Bovendien heeft ABB de mogelijkheden voor productinstallatie en -instelling verder uitgebreid en gestroomlijnd. Het proces in nu gebruiksvriendelijker dan ooit en de benodigde installatietijd is dankzij Bluetooth- en Ekip-connectiviteit voor mobiele apparatuur met 30 procent verminderd.