ABB introduceert ‘energie-slimme’ UPS

ABB_BCE_display_closed_side_view

Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 procent minder vermogensverlies, een zeer hoge betrouwbaarheid, geen uitval en lage cost of ownership.

De DPA 250 S4 is opgebouwd rondom ABB’s decentrale parallelle architectuur (DPA) en bestrijkt een vermogensrange van 50 tot 1.500 kW. De UPS is speciaal ontwikkeld voor kritische omgevingen met een hoge computerdichtheid zoals kleine tot middelgrote datacenters, utiliteit, gezondheids-zorginstellingen, spoorwegsignaleringstoepassingen en luchthavens.

Eén DPA 250 S4 250 kW-kast biedt ruimte voor maximaal zes 50 kW-modules voor 250 kW N+1 redundant vermogen. Tot maximaal zes 250 kW-kasten (max. 30 modules) kunnen vervolgens nog parallel worden geschakeld voor 1.500 kW schoon, ononderbroken vermogen. Dankzij de veilige ring-buscommunicatie worden storingen in het systeem voorkomen.

De DPA 250 S4 is een volledig schaalbaar en eenvoudig te onderhouden UPS met minimale downtime en ongekende energie-efficiëntie. Daarnaast garandeert de ‘dual conversion mode’ een absoluut storings- en schommelingsvrij vermogen voor kritische toepassingen. De transformatorloze IGBT-converters (Insulated Gate Bipolare Transistor) met drielaags topologie zorgen voor een geringer gewicht, lagere koelvereisten en een energie-efficiënte werking. De DPA 250 S4 biedt een module-efficiëntie van 97,6 procent en een systeemefficiëntie van 97,4 procent. Daarmee is het nieuwe UPS-systeem niet alleen marktleidend maar vormt het ook de standaard voor toekomstige ontwikkelingen op dit gebied. De vermogensverliezen zijn maar liefst ruim 30 procent lager dan die van vergelijkbare producten op de markt. Dat heeft een bijzonder positief effect op de total cost of ownership.

Met het afnemende aanbod aan geschoolde professionals en de dalende operationele marges neemt het belang van energie-efficiëntie in rap tempo toe. De DPA 250 S4 biedt klanten de mogelijkheid om aan al deze uitdagingen tegemoet te komen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of het risico te lopen dat de voeding van kritische toepassingen uitvalt.

Waar een traditionele UPS zeer inefficiënt is bij geringe belasting, schakelt ABB’s Xtra VFI-mode de UPS over op ‘lean-power’. Het aantal gebruikte modules wordt daarbij geoptimaliseerd voor de last. Bij het inschakelen van meerdere lasten worden automatisch meerdere modules ingeschakeld op online-mode. In Xtra VFI-mode wisselt het aantal actieve modules elkaar af zodat veroudering van de modules zo gelijkmatig mogelijk verloopt.

Met slimme en veilige voedingsaansluitingen kunnen de DPA 250 S4 modules online, onder spanning worden bijgeplaatst en verwijderd. Andere modules in het systeem nemen daarbij de voeding voor de last over. Dat versnelt en vereenvoudigt het onderhoud.

Iedere DPA 250 S4 UPS-module is uitgevoerd met alle functionele onderdelen die nodig zijn om onafhankelijk te kunnen functioneren. Hierdoor bieden de verschillende UPS-modules op ieder functioneel niveau redundantie. Daarmee biedt de DPA een hogere systeembetrouwbaarheid en -beschikbaarheid dan andere modulaire UPS-oplossingen. DPA leent zich dan ook bij uitstek voor bedrijven die een zero downtime willen combineren met een lage cost of ownership.

Omdat DPA-modules eenvoudig zijn toe te voegen wanneer de vermogensbehoefte toeneemt, is overdimensionering van de configuratie niet noodzakelijk. De initiële investering blijft daardoor beperkt. De kabelinvoer aan voorzijde en onder- of bovenkant ondersteunt uiteenlopende installatieschema's. Het nieuwe systeem van ABB biedt verder verschillende opties voor backup-vermogen en ruimte voor lithium-ionbatterijen.

Meer over
Lees ook
Zorgen over risico’s staan efficiëntere ups in de weg

Zorgen over risico’s staan efficiëntere ups in de weg

Uptime Institute heeft op basis van interviews met datacenterspecialisten de belangrijkste trends in kaart gebracht die de adoptie van UPS-systemen de komende jaren gaan bepalen. Efficiency en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. Mits de zorgen over de risico’s die nieuwe technologie met zich meebrengen overwinnen kunnen worden

Deze eisen moeten highdensity datacenters stellen aan hun ups

Deze eisen moeten highdensity datacenters stellen aan hun ups

De dichtheid van datacenters en de eisen die we aan de stroomvoorziening stellen nemen toe. Hierdoor is er meer en betere back-up stroom nodig. Veel datacenters hebben echter maar een beperkte ruimte beschikbaar. Een zeer compacte en krachtige noodstroomvoorziening (UPS) kan dan helpen

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Beheerders van enterprisedatacenters, cloud- en serviceproviders en colocatiefaciliteiten staan onder toenemende druk om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd moeten de uptime en prestaties worden verbeterd, kosten beheerst en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie gewerkt. Een manier om met deze uitdagingen om te gaan,1