<


Open Compute Project lanceert online marktplaats

Het Open Compute Project lanceert de OCP Marketplace. Dit is een online marktplaats waar OCP-geaccepteerde en OCP-geïnspireerde hardware te vinden is: de OCP Marketplace.

Hyperscale datacenters als Facebook en Microsoft maken al langer gebruik van producten op basis van OCP-ontwerpen. Deze bedrijven laten grote hoeveelheden hardware op maat produceren voor hun datacenters. Kleinere datacenters hebben deze mogelijkheid niet, wat het gebruik van OCP-hardware voor hen bemoeilijkt. De OCP Marketplace helpt door een overzicht te bieden van OCP-hardware die bij fabrikanten kan worden aangeschaft.

70 producten van zes leveranciers

De marktplaats bevat momenteel ongeveer 70 OCP-producten die kunnen worden aangeschaft. Deze producten worden geleverd door een zestal leveranciers:

  • Dell
  • Edgecore Networks
  • HPE
  • Penguin Computing
  • QCT
  • Wiwynn

Het gaat hierbij om producten in de categorieën Rack & Power, Network, Integrated Solution, Storage en Server. De producten dragen verschillende statussen: OCP Accepted, OCP Accepted Candidate, OCP Inspired Candidate en OCP Inspired. Om de status OCP Accepted te verkrijgen moet een fabrikant het intellectueel eigendom van een product overdragen aan de OCP Foundation. Bij OCP Inspired producten is dit niet nodig.

Schermafbeelding 2017-03-09 om 13.50.33

De OCP Marketplace

Meer over
Lees ook
Open Compute Project introduceert Root of Trust-specificatie

Open Compute Project introduceert Root of Trust-specificatie

De Open Compute Project Foundation (OCP) heeft versie 1.0 van de Root of Trust (RoT) -specificatie aangekondigd. Dit model is gebaseerd op het concept dat ieder OCP-apparaat eerst een RoT moet hebben die verantwoordelijk is voor het verifiëren van de firmware tijdens het opstarten, het authentiek en veilig houden tijdens updates en het herstellen als...

OCP hardware recyclen basis van een nieuwe samenwerking in Nederland

OCP hardware recyclen basis van een nieuwe samenwerking in Nederland

Het was dit jaar nogal stil rond OCP, maar sinds enige weken weten we dat Circle B, ITRenew en Maincubes samenwerken om datacenters duurzamer te maken waarbij OCP hardware recyclen een belangrijke rol speelt.

Open Compute schoeft  in 20121 eisen verder op

Open Compute schoeft in 20121 eisen verder op

Als deze editie van DatacenterWorks bij u op de mat valt, is de OCP Tech Week net begonnen. Van 9 tot en met 13 november organiseert OCP een week vol online sessies waarin deelnemers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de specificaties en afspraken die OCP de laatste maanden heeft gelanceerd.