Investeringen in datacentersystemen dalen met 3,8%

De investeringen in IT lopen dit jaar flink terug. Wereldwijd dalen de bestedingen aan IT naar verwachting met 5,5%. Ook de investeringen in datacentersystemen staan onder druk en dalen naar verwachting met 3,8%.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Voornamelijk de stijgende wisselkoers van de Amerikaanse dollar zou een flinke impact hebben op de cijfers. Als we deze wisselkoers namelijk buiten beschouwing laten blijkt de markt een groei door te hebben gemaakt van 2,5%. Gartner benadrukt dan ook dat er geen sprake is van een marktcrash.

Naast de impact van de stijgende waarde van de Amerikaanse dollar zijn er volgens Gartner echter ook secundaire aspecten die impact hebben op de IT-bestedingen. Zo zien leveranciers zich in veel gevallen gedwongen hun prijzen te verhogen om hun kosten en marges op producten te beschermen. Ook deze hogere kosten hebben impact op de IT-bestedingen van bedrijven en consumenten.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...