3W Infra verhuist bedrijf naar maincubes Amsterdam AMS01 datacenter

3W Infra heeft zijn bedrijfsvoering verhuist naar de kantooromgeving behorend bij het maincubes AMS01 colocatie datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk. Tegelijkertijd heeft 3W Infra een private datacenter suite in maincubes AMS01 in gebruik genomen om zijn wereldwijde netwerkbackbone en uitgebreide serverinfrastructuur in onder te brengen.

3W Infra
De bedrijfsvoering van 3W Infra inclusief server- en netwerkinfrastructuur was tot voor kort ondergebracht bij een datacenter in Amsterdam Zuid-Oost. Gedurende de periode dat 3W Infra hier was gehuisvest, werd dit datacenter overgenomen door een Amerikaans datacenter conglomeraat. 3W Infra levert zeer klantspecifieke IaaS-hostinginfrastructuren, nauw afgestemd op de individuele behoeften, wat betekent dat zij ook van hun datacenteroperator de hoogste flexibiliteit verwachten. Volgens 3W Infra is het datacenter in Amsterdam Zuid-Oost niet in staat om volledig in te spelen op deze dynamische eisen.
 
maincubes is een niet-beursgenoteerde Europese datacenteroperator met energie-efficiënte, duurzaam ingerichte colocatie datacenters in Frankfurt en Amsterdam. In het maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk kunnen colocatie klanten terecht voor kleine tot grote datacenter implementaties (tot een capaciteit van meerdere MW’s). De colocatie services in het datacenter variëren van rack-by-rack en datacenter cages tot aan private datacenter suites en datacenter-in-datacenter setups.

De private datacenter suite in maincubes AMS01 is door 3W Infra eind mei in gebruik genomen. Op hetzelfde moment heeft 3W Infra zijn bedrijfsvoering verhuist naar de kantooromgeving van het datacenterin Amsterdam Schiphol-Rijk.

Netwerkbackbone upgrade

3W Infra is eigenaar en operator van een hoog-volume netwerkbackbone met redundant design. De basis voor dit wereldwijde netwerk is een dedicated dark fiber ring in de regio Amsterdam, waarmee 5 datacenter Points-of-Presence (PoP’s) in de Amsterdamse regio met elkaar zijn verbonden. Het maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk is een hyper-verbonden faciliteit en zal nu gebruikt worden als hoofd netwerk-PoP voor 3W Infra’s wereldwijde netwerkbackbone. maincubes AMS01 gaat onderdak bieden aan nieuw aangeschafte netwerkapparatuur, dat ervoor zorgt dat nieuwe multiple 100G transit poorten worden gedistribueerd via alle PoP’s in de Amsterdamse regio. De migratie van deze netwerkapparatuur zal de komende weken plaatsvinden.

OCP en immersie koeling

In het maincubes AMS01-datacenter bevindt zich ook het European Open Compute Project (OCP) Experience Center, dat wordt geëxploiteerd door datacenterleverancier Rittal en Circle B - een officieel erkende aanbieder van OCP-oplossingen. Het is beschikbaar als democentrum, terwijl het ook kan worden gebruikt voor het testen van nieuwe ‘OCP Accepted’ en ‘OCP Inspired’ datacenter-omgevingen en telecomoplossingen. Daarnaast biedt maincubes immersie koeling (vloeistofkoeling) oplossingen in dedicated immersie koeling colocatie suites in zijn Amsterdam AMS01 datacenter. Deze datacenter oplossingen zijn gericht op toepassingen met betrekking tot HPC, AI en machine learning workloads.