30 procent van IT-professionals oriënteert zich op het Software Defined Datacenter

090716_datacenter

30 procent van de IT-professionals is zich al aan het oriënteren op het Software Defined Datacenter (SSD). 29 procent van de IT-beheerders is tegelijkertijd van mening dat er nog te weinig informatie over SSD beschikbaar is om hier een goed beeld van te kunnen krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals. 16 procent van de professionals blijkt van mening dat zijn of haar bedrijf geen SSD nodig heeft. Zes procent denkt hier anders over en heeft al een project op de planning staan. 19 procent stelt niet te weten wat SSD is.

Eerder onderzoek

Eerder onderzoek van Telindus uit oktober 2013 wees ook al uit dat IT-professionals van mening zijn te weinig informatie te hebben om een standpunt in te kunnen nemen over SSD. 50 procent van de respondenten gaf in dit eerdere onderzoek aan geen antwoord te kunnen geven op de vraag of software defined infrastructuren mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren.

“Om duidelijkheid te verschaffen, heb ik onlangs mijn visie op software defined verwoord in een whitepaper”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus. “Met de opkomst van software defined gaat er veel veranderen. Niet alleen voor de IT-professional, maar zeker ook voor de leveranciers. De ontwikkeling staat echt nog in de kinderschoenen, dus de 6 procent die aangeeft al een project gepland te hebben, behoort zeker tot de early adopters. Iedere software defined oplossing heeft drie kenmerken, namelijk abstract, pool en automate. Met het Software Defined Datacenter kan IT echt als een service geleverd worden en neemt de schaalbaarheid toe. Het brengt echter ook complexiteit met zich mee, doordat alle lagen van de infrastructuur zo nauw met elkaar verweven raken, dat expertise op alle gebieden noodzakelijk is. Ik verwacht dan ook dat de oriëntatiefase waarin de meest bedrijven zich nu bevinden niet op korte termijn voorbij zal zijn.”

Meer over
Lees ook
Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Hoewel Uptime Institute de eerste is om toe te geven dat cijfers die datacenters verschaffen over storingen en outages met enige reserve moeten worden bekijken, durft de organisatie het toch aan om vast te stellen dat het aantal incidenten in datacenters de afgelopen jaren is afgenomen.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1

Nieuw consortium BatteryNL wil batterijen met grotere capaciteit ontwikkelen

Nieuw consortium BatteryNL wil batterijen met grotere capaciteit ontwikkelen

In januari is het consortium BatteryNL van start gegaan. Deelnemers zijn groot aantal partijen die op een of andere manier betrokken zijn bij het ontwikkelen van batterijen in Nederland. Het gaat om zowel kleine bedrijven, multinationals als kennisinstellingen. Een belangrijke doelstelling van BatteryNL is om binnen acht jaar de volgende generatie1