‘Wie niet volledig digitaal transformeert mist straks de boot’

Panduit_Cablemgmt-300x300

In oktober heeft IT-infrastructuurleverancier Panduit het virtuele We Connect. forum georganiseerd over de trends op het gebied van digitaal samenwerken. Samen met de technologiepartners Atlona, Axis Cisco, Fluke Networks, Signify, Socomec en Swegon zijn daar ontwikkelingen op het gebied van Single Pair Ethernet, Edge Computing, 5G en de digitale transformatie van kantoren en fabrieken besproken. Door het sterk toegenomen thuiswerken als gevolg van de wereldwijde pandemie worden IT-infrastructuren veel meer belast en de kwaliteit ervan kritischer. Organisaties die nu niet volledig digitaal transformeren missen straks de boot.

Behoefte aan verbondenheid

Thuiswerken is in korte tijd het nieuwe normaal geworden in plaats van een uitzondering, waardoor het aantal apparaten dat verbonden moet worden met de IT-infrastructuur van organisaties sterk is gegroeid. Al die apparaten bevinden zich echter niet meer binnen de eigen beveiligde kantoor- en fabrieksmuren, maar bij mensen thuis en bij flexwerkplekken in de buurt, of onderweg. Organisaties die erin slagen om met hun IT-infrastructuur op een flexibel schaalbare wijze in te spelen op deze nieuwe realiteit, hebben betere kans op toekomstig succes. De menselijke behoefte aan verbondenheid is tegenwoordig groter dan ooit tevoren, alleen moet deze voorlopig op andere manieren worden ingevuld en gefaciliteerd.

Ralph Lolies, General Manager EMEA van Panduit, vertelde tijdens zijn keynote voor We Connect. dat zijn werkgever oplossingen voor datacenters en IT-infrastructuren levert, die met een hoge kwaliteit en beschikbaarheid alle voorkomende werkplekken ondersteunen. Ook voor gedistribueerde edge computing applicaties en de benodigde datacommunicatie met IoT-apparaten en sensoren. Op langere termijn is het noodzakelijk dat de impact van IT-infrastructuren op onze leefomgeving wordt geminimaliseerd. Panduit laat de mogelijkheden daarvoor al zien in het nieuw gebouwde LEED Gold gecertificeerde hoofdkantoor in de Verenigde Staten en alle initiatieven van het strategische ‘Environmental Stewardship’ programma. 

Altijd en overal (samen)werken

Zowel nu als na de COVID-19 periode is het nodig dat mensen altijd en overal kunnen (samen)werken. Panduit’s dochterbedrijf Atlona en technologiepartner Cisco maken dit mogelijk met professionele audio-/videosystemen. Jan Roggeveen, Country Lead Collaboration van Cisco Nederland, vertelde dat het bedrijf waarvoor hij werkt onder andere inzet op ‘social density automation’. Door het toevoegen van monitoringfuncties en geautomatiseerde realtime notificaties is een slimme en veilige werkplek te creëren, die zich tevens bewust is van de beschikbare werkruimte(n) binnen het gebouw.  Een ander speerpunt van deze Panduit-partner is het optimaal beveiligen van remote werkplekken.

Atlona levert complete AV-systemen om van online vergaderen, opleiden en presenteren een levensechte virtuele experience te maken. Panduit heeft dit bedrijf begin 2019 overgenomen en sindsdien de integratie met het eigen infrastructuuraanbod verbeterd. Dit was zowel te horen als te zien tijdens het We Connect. Forum. Organisaties die de AV-oplossingen van Atlona zelf willen ervaren, kunnen op afspraak beter een keer de flexwerkplekken uitproberen die Panduit in het Eindhovense Philips Stadion heeft gerealiseerd.  Die businessruimte is namelijk uitgerust met een SW-510W-oplossing van Atlona voor draadloos casten via LiFi-verlichting van partner Signify en een videowall van TP-Vision.

Slimme gebouwen en steden 

Na decennialang mensen en organisaties met elkaar te hebben verbonden via bekabelde en draadloze netwerken, staat de IT-sector de komende jaren voor de uitdaging om slimmere huizen, gebouwen en steden te realiseren die onze leefomgeving verbeteren. Daarvoor is het noodzakelijk grote aantallen actieve en passieve sensoren voor het monitoren van omgevingsomstandigheden aan te sluiten op de infrastructuur. Panduit levert voor deze nieuwe generatie ‘randapparatuur’ zowel oplossingen voor flexibel ontworpen ‘zone cabling’, als de benodigde behuizingen, bekabeling en kabelmanagementproducten voor kleine gedistribueerde datacenters en decentrale distributiepunten in fabrieken en magazijnen. 

Als in de toekomst slimme huizen en gebouwen deel gaan uitmaken van slimme steden, krijgen we te maken met een explosieve groei van het aantal verbonden apparaten en gebruikte data. Een paar honderd apparaten en sensoren in een slim huis genereren over enkele jaren tussen de 300 tot 900 GB data per maand. Een groot slim gebouw waarschijnlijk 100 TB tot 1 PB per maand. 10.000 verbonden auto’s versturen zo’n 250 TB per dag en als mensen meer AR gaan gebruiken leidt dat tot een dagelijks dataverbruik van zo’n 25 TB. Voor het verwerken van deze enorme datahoeveelheden is een hoge kwaliteit en altijd beschikbare IT-infrastructuur nodig waarvoor nu al de ontwerpkeuzes worden gemaakt.

 

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.