Verbeterde veiligheid en flexibiliteit en meer vermogen met SMISSLINE TP

ABB-SMISSLINE TP

 

Flexibel en schaalbaar – dat wil je als datacenter zijn. Want alleen dan kan groei snel en eenvoudig worden opgevangen. En als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat groei op de meest onverwachte momenten in een stroomversnelling kan raken. Groei en uitbreiding moeten echter ook veilig en beheersbaar zijn. Met SMISSLINE TP biedt ABB hiervoor een ideale oplossing.

Groei en uitbreiding zijn momenteel trendsettende begrippen in de wereld van datacenters. Jaarlijks worden vele miljoenen in hardware en software voor datacenters geïnvesteerd. Investeringen die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat ons dagelijks leven niet verstoord wordt en we gebruik kunnen maken van een steeds groter aantal diensten die in datacenters hun oorsprong vinden. De groei en uitbreiding hebben ingrijpende gevolgen voor de volledige technische infrastructuur, inclusief de elektrische stroomvoorziening.

Toekomstbestendig

Servie Huybers van ABB hierover: “Intelligente stroomvoorzieningsconcepten zijn een eerste vereiste om alle apparatuur in datacenters van stroom te kunnen voorzien. De stroomvoorziening moet daarbij niet alleen op groei zijn voorbereid, maar moet groei ook makkelijk mogelijk maken – zonder downtime of complexe procedures. En datzelfde concept voor de stroomvoorziening moet niet alleen toekomstbestendig zijn, maar ook de groene ambities van datacenters ondersteunen.” Daarnaast staan de ontwikkelingen van de kasten die in de datacenters staan opgesteld ook niet stil. De opkomst van de PDU-kast is daar een aardig voorbeeld van. Het SMISSLINE TP systeem van ABB speelt op al deze ontwikkelingen in.

Veilig werken met PDU-kasten

SMISSLINE TP Power Bar is een volledig aanrakingsveilig en flexibel railsysteem dat speciaal werd ontwikkeld voor omgevingen waarin veiligheid, beschikbaarheid, uitbreidings- en vervangingsmogelijkheden van het elektrische systeem van vitaal belang zijn. Deze 250A-uitvoering biedt daarbij speciale voordelen voor omgevingen waarin veelvuldig PDU-kasten worden ingezet, zoals datacenters en andere, kritische omgevingen waar extra vermogen vereist is en downtime geen optie is.

Over het railsysteem vertelt Servie Huybers: “De 250A-uitvoering van SMISSLINE TP is een krachtig stroomrailsysteem dat in tal van kritische omgevingen wordt ingezet en zich bij uitstek leent voor PDU-kasten in datacenters. Met een hoge kortsluitvastheid van 30 kA volgens EN61439-6 kunnen elektrische systemen eenvoudig én veilig worden geconfigureerd en bediend.”

Hot swapping en hot plugging

“Het ontwerp van SMISSLINE TP maakt hot swapping en hot plugging van beveiligingscomponenten mogelijk. Bovendien is het systeem volledig aanrakingsveilig (IP 20). Directe aanraking van de stroomrails brengt dan ook geen gevaar met zich mee en extra persoonlijke beschermingsmiddelen zijn niet vereist. En dat is geen overbodige luxe in een omgeving waarin fysieke beschikbaarheid van de stroomvoorziening gedurende 24/7 de gewoonste zaak van de wereld is.”

Nieuwe Direct Feed - eenvoudige installatie bespaart tijd

Het steekbare, ruimtebesparende SMISSLINE TP-systeem en de bijbehorende Power Bar maken het upgraden van kasten op locatie zeer eenvoudig. Met de nieuwe “direct feed” inkomende voeding is deze al in het railsysteem geïntegreerd wat een kostenbesparing op montage- en bedradingswerkzaamheden met zich meebrengt. Hiermee is een snelle, compacte en veilige koppeling te maken met de vermogensautomaat Tmax XT4 250 waarmee een kortsluitvastheid  gerealiseerd wordt van 100KA bij 415VAC. Door deze reductie op het aantal kabelaansluitingen ziet de kast er aanzienlijk overzichtelijker uit. Dankzij de snelle montage en het vereenvoudigde ontwerp verloopt het installeren uitzonderlijk snel. Omdat componenten eenvoudig worden “ingeklikt”, zijn deze zeer snel te vervangen en kunnen uitbreidingen of wijzigingen gemakkelijk worden gerealiseerd.

S400P, nieuwe high performance installatie-automaat

Ook de nieuwe S400P high performance installatie-automaat kan op dezelfde manier op het SMISSLINE TP systeem worden ingezet. Deze installatie automaat heeft een kortsluitvastheid Icu volgens 60947-2 tot wel 40KA. (uitvoering 20…40A, AC 240/415VAC: 30KA). Signaal- en hulpcontacten kunnen eenvoudig aan de linker- of rechterzijde worden gemonteerd. De modulecontacten zelf kunnen tussen L1, L2 en L3 worden verplaatst  waarbij de fase aan de voorzijde van de module wordt getoond. Ook de contactstatus is direct zichtbaar aan de voorzijde, net als alle noodzakelijke module-informatie die voor een goede leesbaarheid gelaserprint is na langdurig gebruik.

De montage met SMISSLINE TP resulteert in een compact en gestructureerd ontwerp en biedt zo diverse voordelen bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw. ABB levert kant-en-klare SMISSLINE starterspakketten voor verticale en horizontale installatie in schakelkasten en verdeelsystemen.

Meer weten over het SMISSLINE TP systeem en de voordelen die het systeem biedt voor datacenters? Bezoek de speciale webpagina of neem contact op met één van onze datacenter-experts.

 

Lees ook
Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

Als er een sector is waar de ontwikkelingen op de energiemarkt zorgvuldig worden gevolgd, dan is het wel de datacentermarkt. De matige reputatie van datacenters heeft hier uiteraard mee te maken. Bovendien zien we dat veel datacenters zich steeds bewuster worden van hun (mogelijke) rol in de energiemarkt. Bovendien integreren steeds meer datacenters...

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.