Socomec garandeert beschikbaarheid hoogwaardig vermogen

Socomec werd opgericht in 1922 en is uitgegroeid tot een volwassen industriële organisatie waar de nadruk ligt op innoverende producten die bijdragen in de bedrijfsvoering van haar klanten. De hoofdactiviteiten zijn: beschikbaarheid, beheer en veiligheid van laagspanningsnetwerken met nadruk op de energiebehoeften van onze klanten.

Beschikbaarheid

Socomec garandeert de beschikbaarheid van hoogwaardig vermogen voor bedrijfskritische toepassingen. Door het grote aanbod van steeds verder ontwikkelende producten, oplossingen en diensten beschikt Socomec over een grote deskundigheid in drie basistechnologieën die de hoge beschikbaarheid van voedingen naar kritische installaties en gebouwen garanderen:

  • ononderbroken voedingen (UPS) zorgen voor een hoogwaardig vermogen en een vermindering van de stroomvervorming en van onderbrekingen van het stroomnet,
  • transfer van bronnen met hoge beschikbaarheid naar voeding uit een operationele back-up bron,
  • continue controle van installaties ter voorkoming van storingen en vermindering van bedrijfsverliezen.

High-end

socomec-2 Socomec blijft innoverende high-end oplossingen bieden. Een voorbeeld hiervan is de Modylus Green Power 2.0 UPS van Socomec. Een volledig modulaire UPS die in bedrijf, dus met de load gevoed via online dubbel conversie, uitbreidbaar is in stappen van 25 kVA/kW zonder onderbreking. Het is simpelweg de UPS module plaatsen of verwijderen, de techniek neemt het over en schakelt ongemerkt bij/af. Van de Modylus GP2.0 kan zelfs de bypass tijdens bedrijf worden vervangen, terwijl de belasting nog steeds via online dubbel conversie wordt gevoed.

 

Voor modulaire oplossingen in vermogen groter dan 600kVA heeft Socomec de Delphys Xtend GP. Dit systeem is in bedrijf uit te breiden, zonder onderbreking van de load tot 1.2MVA. Het bijplaatsen van een power-module van 200 kVA kan binnen een half uur, zonder enige verstoring van het proces.

Dienstverlening

Het ontwikkelen van producten zit in het DNA van Socomec. Tegelijkertijd vraagt de huidige markt meer dan alleen producten die bijdragen aan de bedrijfsvoering. Het bieden van een UPS met een onder andere hoge efficiency en betrouwbaarheid en functionaliteiten als energy saver en fast eco-mode zijn tegenwoordig minimale eisen. Omdat de markt meer vraagt, biedt Socomec diensten aan zoals multi-brand onderhoud van UPS-en maar ook back-up power on demand. Deze back-up power on demand houdt in dat Socomec de dienst levert om de CAPEX-investering te kunnen verplaatsen naar OPEX.

Voor het aan kunnen tonen van back-up time moeten er batterij ontladingen worden gedaan. Dit gebeurt veelal met een load bank wat een risicovolle en tijdrovende procedure is. Om deze reden brengt Socomec het batterij re-injectie systeem op de markt waarbij de energie uit de batterijen terug in de installatie gevoed wordt. Deze test kan in-bedrijf worden uitgevoerd.

Green Power

Socomec produceert UPS-en tot en met 4MW en heeft daarin een ‘Green Power’ range welke in aanmerking komt voor Energie investeringsaftrek. Om bij te dragen in die eerder genoemde bedrijfsvoering van haar klanten heeft Socomec samenwerkingen om deze EIA te verkrijgen.

Diris Digiware

Socomec-1-300x239 Om betrouwbare installaties te houden blijft het idee van ‘meten is weten’ van toepassing. Mede omdat er veel metingen gedaan moeten worden moet dit een kostenefficiënte oplossing zijn. Technisch gezien moet het, zeker voor IT-toepassingen, een systeem zijn wat bij lage belastingen ten opzichte van nominaal een accurate meting verricht. Immers de belasting is veelal <50%. Het systeem wat hier aan voldoet is het Diris Digiware systeem wat vorige jaar op de IT Room Infra is gepresenteerd in het kader van ISO50001.

Wij kunnen met het Diris Digiware-concept een systeem-meetnauwkeurigheid van Klasse 0.5 bereiken in een meetbereik van 2 tot 120% van de nominale stroom (In), volgens de norm IEC 61557-12

Demonstratie

Om te demonsteren dat Socomec continu bezig is met innovaties worden er meerdere keren per jaar de VIP-Days georganiseerd. Tijdens deze bezoeken aan onze fabrieken kunnen de technici van onze klanten sparren met de specialisten van Socomec en de bedrijfskundigen van onze klanten kunnen zien waar Socomec voor staat.

Momenteel staat de Li-Ion-batterij en de Li-Ion Capacitor-techniek op de agenda van deze farbieksbezoeken. De Delphys GP UPS range van Socomec is klaar voor deze techniek en tijdens de afgelopen de fabrieksbezoeken staat momenteel een werkend systeem opgesteld.

Door de onafhankelijkheid van de Socomec Group kan deze controle blijven uitoefenen over het besluitvormingsproces, waarbij rekening wordt gehouden met de waarden van de aandeelhouders en de werknemers. Socomec heeft dochterondernemingen die verspreid zijn over de vijf continenten. De groep heeft zich internationaal ontwikkeld door zich toe te spitsen op industriële en servicetoepassingen, waarbij de kwaliteit van zijn kennis het grote verschil uitmaakt op de markt.

Meer informatie: www.socomec.com

Dennis Klein, Socomec

Meer over
Lees ook
Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

Het gebruik van energieopslagsystemen ofwel Energy Storage Systems (ESS) met lithiumbatterijen neemt steeds meer toe. Daarmee groeit ook de noodzaak om dit op een verantwoorde manier te doen. In reactie hierop heeft NEN de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld in samenwerking met een team van experts uit het bedrijfsleven en over1