<


Open Compute schoeft in 20121 eisen verder op

ocp280210

Als deze editie van DatacenterWorks bij u op de mat valt, is de OCP Tech Week net begonnen. Van 9 tot en met 13 november organiseert OCP een week vol online sessies waarin deelnemers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de specificaties en afspraken die OCP de laatste maanden heeft gelanceerd. Daarnaast maakte OCP CTO Bill Carter bekend dat in 2021 de eisen om een certificering te behalen verder worden opgevoerd.

“Het creëren van interoperabele producten en het aansturen van de-facto standaardfuncties in open source hardware is absoluut noodzakelijk om schaal en efficiëntie te bereiken”, schrijft OCP’s CTO Bill Carter op de website van de organisatie. “Dit jaar hebben verschillende belangrijke kenmerken geïdentificeerd die OCP nodig heeft om in 2021 een stap verder te gaan om interoperabiliteit, schaalvergroting en acceptatie te garanderen. Vanaf 2021 zal OCP daarom 'de lat hoger leggen' in de hele community met nieuwe gezamenlijk ontwikkelde ontwerpen en bijdragen. Op OCP TECH WEEK zullen de foundation en de uit vrijwilligers bestaande teams deze collectieve visie met u delen.”

Voorbeelden

Carter noemt in zijn blog post ook een aantal voorbeelden van hoe OCP de lat in 2021 hoger zal leggen.

 

 • OpenRack-oplossingen (mechanische en vermogenscomponenten) moeten voldoen aan de OpenRack 2.0 of latere specificatie. Deze eist zorgt voor interoperabiliteit naarmate de toeleveringsketen zich uitbreidt met nieuwe leveranciers.
 • De OCP Mezzanine 2.0-specificatie en de NIC 3.0 worden op grote schaal toegepast. Als zodanig wordt van serverplatforms verwacht dat ze een of beide van deze I/O-opties ondersteunen in plaats van bedrijfsspecifieke alternatieven. Nieuwe interfaces zullen door de community worden gedefinieerd en gecontroleerd en er zullen inschakeldata worden vastgesteld. Een van die interfaces, de Data Center Security and Control Interface (DC-SCI), zal sterk worden aanbevolen voor 2021-producten en zal toekomstige root-of-trust mogelijk maken.
 • Interoperabel beheer van hardware wordt bereikt wanneer alle producten de OCP Baseline Profile-specificatie ondersteunen. Om openheid te stimuleren moet de broncode voor hardware die out-of-band-beheer uitvoert, beschikbaar worden gesteld op https://github.com/opencomputeproject. Ook moeten alle toekomstige platforms voldoen aan de Open Source Firmware-specificatie om OCP-erkenning te ontvangen. Deze vereisten samen brengen ons een stap dichter bij een open, duurzame oplossing en maken een circulaire economie voor IT-apparatuur mogelijk.

“Om de industrie voor te bereiden op een grotere vermogensdichtheid hebben we compatibele benaderingen nodig voor IT- en facilitaire ontwerpen”, aldus Carter. “Alle door vloeistofkoeling mogelijk gemaakte bijdragen moeten voldoen aan de ACS Liquid Cooling Cold Plate Requirements-document revisie 1.0 of later. Ook moeten bijdragen aan Immersion Cooling voldoen aan het Immersion Requirements-document revisie 1.0 of hoger.”

Deelnemers en specificaties

OCP heeft de afgelopen periode SIMS Lifecycle Services als nieuwe deelnemer verwelkomt. Daarnaast heeft een aantal partijen nieuwe certificeringen bereikt.

 • Een voorbeeld is Wiwynn dat de nieuwe EP100 introduceerde, een 3U short-depth OCP Inspired OpenEDGE platform.
 • Facebook heeft de 200G FR4 OCP-specificatie voor optische transceivers gelanceerd. Deze is gebaseerd op IEEE 200GBASE-FR4.
 • SpaceDC in Singapore heeft het label ‘OCP Ready’ ontvangen.
 • Penguin Computing heeft de nieuwe Tundra-server Relion XO1122eAP geïntroduceerd. Deze is gebaseerd op Intel Scalable 9200 series processoren in een OCP form factor. Deze oplossing biedt 7616 CPU cores per rack.
 • OCP heeft een nieuw incubation project bekend gemaakt: Time Appliances Project (TAP). Dit project wil alle technologieën, ideeën en visies bij elkaar brengen voor het ontwikkelen van nieuwe generaties time servers. Time servers zijn van cruciaal belang voor het synchroniseren van IT-verwerkingen. Met name in de wereld van telecom, audio & video en andere realtime applicaties zijn dit soort systemen zeer belangrijk.
 • Artesyn Embedded Power heeft een nieuwe Open Rack version 3 (OCP ORv3) power shelf op de markt gebracht.
 • Het nieuwe sub-project Advanced Cooling Facilities valt onder het Data Center Facilities-project en heeft tot doel om referentie-ontwerpen te ontwikkelen voor geavanceerde koelingsoplossingen voor met name OCP Ready-datacenters.
 • UfiSpace heeft zijn Distributed Disaggregated Chassis (DDC) line card platforms weten te voorzien van OCP AcceptedCertification. De kaarten zijn bedoeld voor gebruikt in white box netwerkapparatuur.
Meer over
Lees ook
Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu.

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur. Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of hier aan deelnemen.

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Een coalitie van bedrijven en overheden uit de Amsterdamse datacenterketen heeft de afgelopen maanden een energiebesparing gerealiseerd van 10 procent, door dataservers, zonder prestatieverlies, in de ‘spaarstand’ te laten draaien. Hiermee boekt datacenter-energiebesparingscoalitie ‘LEAP’ haar eerste aantoonbare succes in het doel om het energieverbruik...