Om onze kennis met elkaar te delen organiseert FHI, Federatie van Technologiebranches op 10, 11 en 12 november het IT Infra event.

Telecom280210

FHI 2020-Mede mogelijk gemaakt door

In de huidige corona-crisis is alles ‘onzeker’. Zowel in privé- als in het openbare leven regeert ‘onzekerheid’ ons dagelijkse leven. Of is toch niet alles onzeker? Ons vermogen tot technologische innovaties lijkt grenzeloos. Vooral in de huidige tijd laat de data-industrie ons zien dat ondanks een groot deel van het personeel thuis werkt, de data- industrie ons zekerheid kunnen bieden zodat voor de meeste bedrijven het werk niet stil hoeft te liggen. Al is het bieden van zekerheid niet makkelijk, dit brengt verschillende uitdagingen met zich mee en zijn we nog naarstig op zoek naar oplossingen en nieuwe technologieën om de efficiëntie te verbeteren, forse kosten te besparen, energie te optimaliseren, slimmer onderhoud te doen, te verduurzamen en alle andere facetten te verbeteren die nodig zijn zodat ‘zekerheid’ geboden kan worden. De IT infrastructuur en datacenter wereld zijn in deze huidige tijd belangrijker dan ooit tevoren!

Om onze kennis met elkaar te delen organiseert FHI, Federatie van Technologiebranches op 10, 11 en 12 november het IT Infra event. Deze editie, toepasselijk in digitale vorm!

Tijdens het IT Infra event komen alle ketens vanuit de data-industrie samen om via dit platform kennis met elkaar te delen. In drie dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten, keynote sprekers en door middel van een paneldiscussie bijgepraat over actuele thema’s. U kunt hier ook deel van uitmaken! Een bezoek aan dit event is gratis, u kunt zich hier aanmelden.

Programma

Het programma bestaat uit 13 lezingen verdeeld over drie dagen waarbij de exposanten u middels een technisch webinar informeren over hun ervaringen en kennis uit eigen vakgebied. Daarnaast wordt het programma aangevuld met twee plenaire lezingen en een paneldiscussie over de impact van Covid-19 op de data-industrie. Deze online bijeenkomst is hét event voor de IT- en datacenter professional!

Om u alvast een indruk te geven van het event, zullen we de inhoud van de webinars kort toelichten.

Op de eerste dag van het event, dinsdag 10 november wordt om 10.15 uur het event afgetrapt met de lezing van Niek van der Pas van Legrand. In zijn lezing gaat hij in op de pragmatische aanpak voor het beveiligen van IT-infrastructuren. Om 11.15 uur vertellen Bart Nieuwenhuis en Ronald van Veen van Vertiv u tijdens hun presentatie hoe u een duurzame investering doet die niet onnodig hoeft te worden afgeschreven vanwege onjuiste toekomstbestendigheid. Ze laten zien hoe Prefab en modulaire groeiscenario’s hierin een bijdrage kunnen leveren. Na een pauze vervolgen we het programma om 13.15 uur met een presentatie van Delta Electronics. Delta Electronics is een leverancier van energiebesparende oplossingen met kerncompetenties op het gebied van vermogenselektronica, automatisering en infrastructuren dat zich richt op het aanpakken van milieuproblemen, zoals de wereldwijde klimaatverandering.  

De dag wordt afgesloten met om 14.30 uur de plenaire presentatie van Willy Leuvering, namens ISA Nederland. De lezing zal gaan over de ISA/IEC 62443 norm en OT-variant van de ISO 27001. Hoe kan je het beste je datacenter infrastructuur beveiligen en hoe kan deze norm u helpen in het beveiligen van alle OT Infra die in een modern datacentrum aanwezig zijn.

Dag twee, woensdag 11 november heeft ook veel interessante technische content voor u in het verschiet met afsluitend een paneldiscussie.

Om 10.15 uur zullen Edgar Hogenbirk en Rob Verduin van DE WIT datacenterkoeling BV u tijdens hun presentatie aan de hand van de O’s meer inzicht geven in de parameters en mogelijkheden voor energieoptimalisatie van uw koelinstallatie.

Om 11.15 uur vertelt Patrick Bast van ABB u hoe u de hoogste zekerheid kunt behouden bij uptime elektriciteit.  Hij geeft u unieke oplossingen om een zeer hoge betrouwbaarheid te genereren, lage Costs of Ownership te hebben, zonder uitval.

Na een pauze wordt het programma om 13.15 uur vervolgd met een interactieve sessie van Frank Bakker en John Kruythof van Beveco. Zij zullen antwoord geven op de vragen: Welke uitdagingen zijn er met betrekking tot de opbouw en het beheer van technische systemen? Welke toegevoegde waarde biedt een merkonafhankelijk Datacenter Management Systeem? Hoe ziet dat er in de praktijk uit? En wat kunnen we leren van een aantal goede praktijkvoorbeelden?

Om 14.30 uur staat de vraag centraal: Wat is de impact van COVID-19 op de data-industrie? Door middel van een paneldiscussie zullen Jarno Bloem van NorthC Datacenters, Joris te Lintelo van Maincubes, Rob Stevens van Interconnect, Steve Ramdharie van Dataplace u antwoord geven op deze vraag. De paneldiscussie wordt geleid door moderator Robbert Hoeffnagel van Datacenterworks en Cloudworks

Ook de derde en laatste dag van het IT Infra event, donderdag 12 november bevat een veelbelovend programma.

Om 9.15 uur start het programma met een webinar van Fortop. Fortop levert en ontwikkelt producten en totaaloplossingen op het gebied van automation en energy control.

Barend van de Lagemaat van CommScope deelt tijdens zijn webinar om 10.15 uur de theorie en best practices over het perfect inspecteren en reinigen van glasvezelconnectors.

Om 11.15 uur interviewt Marcel Pol zijn collega’s Andre Hiddink en Elbert Raben van Rittal BV over de impact van data security op uw serverrack en de koeling van de IT apparatuur in deze racks. Zij hun kennis en ervaring op het gebied van EMC, Tempest, SDIP normeringen en de mogelijke manier van klimatiseren.

Om 13.15 uur wordt het programma na een pauze vervolgd met de presentatie van Bilal Sarfraz van ABB. Tijdens zijn lezing zal hij u uitleggen hoe je via de zogenaamde SWAPS methodiek en nieuwe technologieën met slimmer onderhoud het maximale rendement uit datacenters kan halen.

Roel van de Pas van Nedstack verkent om 14.30 uur de mogelijkheden voor toepassing van diverse soorten brandstofcelsystemen voor de voor data centra relevante power-toepassingen.

Max Aerts van Dens zal het IT Infra programma afsluiten. De missie van Dens is om de energietransitie drastisch te versnellen door veilige en betrouwbare waterstofbronnen te creëren die overal ter wereld hernieuwbare, emissievrije stroom leveren en ze richten zich op belemmeringen voor de opslag en het transport van waterstof overwinnen door het waar nodig veilig te produceren op aanvraag met behulp van de veelzijdige waterstofdrager Hydrozine.

Ben je een echte IT- en datacenter professional en wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data- industrie en schrijf u gratis in als bezoeker voor het IT Infra event.

 

Exposanten/sponsoren

Niet alle exposanten geven een lezing in het programma. Het digitale IT Infra event wordt mede mogelijk gemaakt door:

AP Nederland

AP is de verbindende schakel op plekken waar infrastructuren kritisch zijn. Zij leveren besturingspanelen, energie verdeelsystemen etc. en diensten voor datacenters, OEM, healthcare en industrie. Met 80 medewerkers hebben zij veel kennis in huis van (elektro)techniek, kwaliteit, procesoptimalisatie en lean denken & doen. Die kennis helpt om totaaloplossingen te kunnen bieden aan klanten. AP is onderdeel van Dool Industries. Achieving perfection.

KSB

KSB behoort tot dé toonaangevende fabrikant voor pompen en afsluiters ten behoeve van koelinstallaties in de datacenters. Deze van oorsprong Duitse en beursgenoteerde pompen- en afsluiter fabrikant is wereldwijd vertegenwoordigd en heeft meer dan 15.000 werknemers in dienst.

De basis van het bedrijfssucces is een innovatieve techniek waarbij het een toonaangevende rol vervult in het fabriceren van de meest energiezuinige pompen en afsluiters welke momenteel verkrijgbaar zijn in de markt. De specialisten van KSB denken graag met u mee om uw energie opname voor de koelwater pompen tot een minimum te beperken.

Bender Benelux B.V.

Bender is een fabrikant van zeer geavanceerde producten en systemen om wereldwijd processen, mensen en installaties te beschermen, speciaal gericht op elektrische veiligheid en bedrijfscontinuïteit. Bender heeft een toonaangevende positie in de branche van isolatiebewaking op ongeaarde netstelsels (IT). Dagelijks werken zij aan innovatieve technologieën en patenten. Alles toegespitst op de industriële sector en applicaties waardoor de hoogste veiligheid en betrouwbaarheid kan worden gegarandeerd voor proces, mens en installatie. Toepassingen waarbij de focus op top kwaliteit, best in Know How en best in service voorop staan.

GNB

GNB - Exide Technologies streeft ernaar om de beste oplossingen te leveren voor energieopslag. Oplossingen die toonaangevend zijn in de branche op het gebied van kwaliteit en prestaties, klantresultaten stimuleren en een verschil maken in het leven van mensen. Exide staat voor veiligheid, innovatie en partnerschap en biedt tegelijkertijd een zeer goede werkplek voor hun medewerkers. 

Hoe ziet zo’n digitaal event eruit?

Een digitaal event is een zeer geschikt alternatief voor een fysiek event. Vanaf een computer, telefoon of tablet kan er ingelogd worden. U hoeft er geen speciale software voor te installeren. Tijdens voorgaande events van FHI is gebleken dat een digitaal event veel nieuwe bezoekers trekt en diverse interactiemogelijkheden biedt tussen de bezoeker en spreker. Ook de bezoeker die werkzaam is ‘in het veld’ kan vanaf eigen werklocatie de webinars volgen. Het event wordt uitgezonden vanuit de FHI-studio.

 

Aanmelden voor IT INFRA DIGITAAL kan via deze link