<


OCP richt zich op veilige operatie binnen datacenters

ocp280210

Open Compute Project heeft een nieuw project opgezet gericht op Datacenter Facilities Operation Technology Security. Dit kortweg DCF-OTS genoemde subproject is gericht op de industrial control systems die gebruikt worden voor het besturen van datacenters.

Deze ICS-systemen zijn volgens OCP vaak ontworpen met het oog op beschikbaarheid in plaats van het beperken van beveiligingsrisico's of kwetsbaarheden. “Dit heeft geleid tot een unieke beveiligingsuitdaging in meerdere industrieën, van productie tot datacenters”, schrijft OCP in een nieuwsbericht. “We merken dat dit soort apparatuur vaak de basisprincipes van beveiliging mist. Security fundamentals zoals moderne communicatie-, authenticatie- en autorisatiemechanismen die we zouden verwachten van kritieke apparatuur die op een netwerk is aangesloten, ontbreken vaak.”

 

Doelstellingen van het project

Dit nieuwe subproject wordt geleid door Joey Arato van Facebook en Jon Littel van Google.

Beveiligingsproblemen met dit type apparatuur zijn niet uniek voor datacenters, maar komen voor in meerdere industrieën, zoals manufacturing en energie. “Door de inspanningen van meerdere organisaties en bedrijfstakken te bundelen, kunnen we beginnen met een duidelijke toename van de beveiliging van deze systemen en omgevingen. De scope van het project is gericht op communicatie, authenticatie, monitoring en beheer”, aldus OCP.

Om te beginnen concentreert de werkgroep zich op de vraag hoe een fysieke basisbeveiligingsstandaard eruit zou zien voor een datacenter, welke soorten communicatiestandaarden en -protocollen het beste veilige communicatie van deze apparatuur mogelijk maken en hoe we deze het beste kunnen controleren op beveiligingsproblemen.

Daarbij kijkt men naar 3 onderwerpen:

 

  • Construction Security - onder eliding van Marcello Campos (Roxtec)
  • Monitoring and Logging - onder aanvoering van Eehern Wong (Google)
  • Communications - geleid door Steve Scott (Facebook)
Lees ook
Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, heeft de derde en laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Met deze uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower.

NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat haar bestaande datacenter in Groningen uitbreiden. Deze uitbreiding voorziet in de toenemende vraag naar datacenterdiensten in deze regio en onderstreept het groeiende economische belang van Groningen en omstreken.

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

De Nederlandse datacenter immersie koeling specialist Asperitas voldoet met haar AIC24 oplossing aan de kwaliteits- en veiligheidskwalificatie van de wereldwijde technologie gemeenschap OCP behaald. Open Compute Project (OCP) erkent de oplossing als de eerste immersie koeling technologie die gevalideerd is voor gebruik in het OCP-domein.