<


OCP richt zich op veilige operatie binnen datacenters

ocp280210

Open Compute Project heeft een nieuw project opgezet gericht op Datacenter Facilities Operation Technology Security. Dit kortweg DCF-OTS genoemde subproject is gericht op de industrial control systems die gebruikt worden voor het besturen van datacenters.

Deze ICS-systemen zijn volgens OCP vaak ontworpen met het oog op beschikbaarheid in plaats van het beperken van beveiligingsrisico's of kwetsbaarheden. “Dit heeft geleid tot een unieke beveiligingsuitdaging in meerdere industrieën, van productie tot datacenters”, schrijft OCP in een nieuwsbericht. “We merken dat dit soort apparatuur vaak de basisprincipes van beveiliging mist. Security fundamentals zoals moderne communicatie-, authenticatie- en autorisatiemechanismen die we zouden verwachten van kritieke apparatuur die op een netwerk is aangesloten, ontbreken vaak.”

 

Doelstellingen van het project

Dit nieuwe subproject wordt geleid door Joey Arato van Facebook en Jon Littel van Google.

Beveiligingsproblemen met dit type apparatuur zijn niet uniek voor datacenters, maar komen voor in meerdere industrieën, zoals manufacturing en energie. “Door de inspanningen van meerdere organisaties en bedrijfstakken te bundelen, kunnen we beginnen met een duidelijke toename van de beveiliging van deze systemen en omgevingen. De scope van het project is gericht op communicatie, authenticatie, monitoring en beheer”, aldus OCP.

Om te beginnen concentreert de werkgroep zich op de vraag hoe een fysieke basisbeveiligingsstandaard eruit zou zien voor een datacenter, welke soorten communicatiestandaarden en -protocollen het beste veilige communicatie van deze apparatuur mogelijk maken en hoe we deze het beste kunnen controleren op beveiligingsproblemen.

Daarbij kijkt men naar 3 onderwerpen:

 

  • Construction Security - onder eliding van Marcello Campos (Roxtec)
  • Monitoring and Logging - onder aanvoering van Eehern Wong (Google)
  • Communications - geleid door Steve Scott (Facebook)
Lees ook
ABN AMRO - Verduurzaming IT heeft duw in de rug nodig

ABN AMRO - Verduurzaming IT heeft duw in de rug nodig

Duurzame IT wordt nog lang niet door alle bedrijven omarmd. Slechts één op de drie IT-beslissers neemt duurzaamheid mee als criterium bij de inkoop van IT-producten en -diensten. Bijna een derde zegt dat de belangrijkste reden is dat ze andere prioriteiten hebben.

Vertiv lanceert volgende generatie UPS-systeem voor kritische toepassingen

Vertiv lanceert volgende generatie UPS-systeem voor kritische toepassingen

Vertiv introduceert de Vertiv™ Liebert® EXM2. Dit is een driefasige monolithische noodstroomvoorziening (UPS) die een dubbele conversie-efficiëntie biedt tot 97 procent. Dit neemt verder toe tot 98,8 procent met de dynamische online modus. Met een vermogen van 100 tot 250 kVA en de toch compacte en flexibele afmeting is de Liebert EXM2 geschikt voor...

Panduit introduceert flexibel configureerbare datacenterkast FlexFusion

Panduit introduceert flexibel configureerbare datacenterkast FlexFusion

Panduit introduceert de FlexFusion™ datacenterkast, die te configureren is voor de veranderende behoeften in datacenters. Deze nieuwe generatie modulaire kasten vormen een breed toepasbaar platform voor elk type datacenter en servicebehoeften, in de huidige hyperschaalbare, edge en multitenant omgevingen