<


Nieuwe organisatie richt zich op ai-, 5g- en edge computing-infrastructuren

science-in-hd-3kgzvab8SMg-unsplash280210.jpg

Open Infrastructure Foundation is initiatief van meer dan 60 partijen

De OpenStack Foundation heeft een nieuwe stap gezet in het streven open source-community’s te creëren die infrastructuursoftware voor productieomgevingen ontwikkelen: het gaat verder als de Open Infrastructure Foundation (OIF). Deze naamswijziging geeft blijk van de uitbreiding van de missie, reikwijdte en community van de organisatie. Het doel is om in het komende decennium het gebruik van open source te bevorderen voor de realisatie van open infrastructures.

De ontwikkelingen op de IT-laag zijn uiteraard zeer belangrijk voor de verdere uitbouw van de technische infrastructuur van het datacenter. Zeker als het gaat over de invloed van steeds belangrijker wordende thema’;s als AI, 5G en edge. Daarom is het interessant om te zien hoe de op[en source communities die rond deze onderwerpen actief zijn zich verder ontwikkelen.

Als gevolg van de veranderende eisen ten aanzien van rekenkracht, IT-opslag en netwerken begint open source een steeds uitgebreidere rol te spelen. De Open Infrastructure Foundation bleef ondertussen zijn focus richten op het creëren van open source-community’s die software voor productieomgevingen ontwikkelen. Deze heeft onder meer betrekking op nieuwe toepassingsscenario’s zoals AI, 5G en edge computing.

Enorme vlucht

"In de afgelopen tien jaar heeft open source een enorme vlucht genomen; inmiddels maakt 99% van alle bedrijven gebruik van open source“, zegt Mark Collier, COO van OIF. "Wanneer we naar de toekomst van open infrastructure kijken, is het duidelijk dat open source een grote rol speelt en dat de rol van de community hierin de meest belangrijke factor is. We zijn dan ook zeer verheugd om AntGroup, FiberHome en Wind River als nieuwe platinum members te verwelkomen.”

Een belangrijke contributor in de ontwikkeling van Kata Containers is Ant Group, ’s werelds grootste betaaldienst, die in oktober is toegetreden tot OIF als platinum member. De OIF wordt ondersteund door ruim 60 organisaties, waaronder Platinum Members als de Ant Group, AT&T, Ericsson, Fiberhome, Huawei, Red Hat, Wind River en Tencent. De OIF telt momenteel ruim 100.000 leden in 187 landen. De organisatie werkt aan projecten als Airship, Kata Containers, OpenInfra Labs, OpenStack, StarlingX en Zuul en maakt vandaag bekend dat het vanaf nu ook ondersteuning biedt voor Magma.

Mobiele core-netwerken

Magma is een open source softwareplatform dat operators een flexibele en uitbreidbare oplossing biedt voor mobiele core-netwerken. Magma is ontwikkeld door Facebook, met het doel om meer mensen online te krijgen en hen te laten profiteren van snellere connectiviteit.

Het nieuwste project van OIF is OpenInfra Labs. OpenInfra Labs vereenvoudigt het gebruik en beheer van open source cloud-oplossingen. Het project heeft als uitgangspunt een use case van Mass Open Cloud, wat een samenwerking is van o.a. universiteiten zoals Boston University, Harvard, MIT en de universiteit van Massachusetts.

Lees ook
Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu.

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur. Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of hier aan deelnemen.

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Een coalitie van bedrijven en overheden uit de Amsterdamse datacenterketen heeft de afgelopen maanden een energiebesparing gerealiseerd van 10 procent, door dataservers, zonder prestatieverlies, in de ‘spaarstand’ te laten draaien. Hiermee boekt datacenter-energiebesparingscoalitie ‘LEAP’ haar eerste aantoonbare succes in het doel om het energieverbruik...