<


‘Intronics al 35 jaar strong in connectivity’

Dit jaar viert Intronics haar 35-jarige bestaan. Sinds de oprichting in 1981 is het bedrijf uitgegroeid tot een sterke aanbieder van connectivity-oplossingen, vertelt chief executive officer Marc Swolfs. Voor datacenters zijn de KVM-oplossingen van het bedrijf interessant, maar ook de oplossingen die het bedrijf biedt voor het koppelen van grote datanetwerken.

“Intronics is actief als distributeur, importeur en merkeigenaar. De focus van ons bedrijf ligt op de zakelijke ICT-markt en KVM-projecten”, zegt Marc Swolfs in de toelichting op het jubileum. “We zijn gevestigd in Barneveld en beschikken over verkoopkantoren in België en Spanje. Daarnaast werken we samen met diverse distributiepartners in het buitenland. Sinds 1999 maken we deel uit van de beursgenoteerde TKH Group.”

Datanetwerken

Niet iedere datacenter manager zal de naam ‘Intronics’ direct herkennen, maar de kans is groot dat ook in zijn datacenter of bedrijf onze oplossingen te vinden zijn. Vanaf de start zijn wij actief met het schakelen van signaleringen en bekabeling. Connectivity is al 35 jaar ons specialisme en de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om onze kennis en expertise op dit gebied verder uit te breiden. In de beginjaren waren we vooral actief met  het importeren van oplossingen voor het verbinden van randapparatuur, zoals een printer met een computer. Deze relatief eenvoudige oplossingen groeiden in de loop van de jaren uit tot oplossingen voor complexe problemen, zoals het verzorgen van de aansluitingen voor de communicatie tussen grote datanetwerken.

datacenter-met-scherm_paars-615x409

“Inmiddels werken we samen met ruim 2.000 partners. We richten ons met name op de markt voor kleinere bedrijfsdatacenters of serverruimtes. Zeg maar: tot tien serverkasten. Daarnaast zijn we ook actief met specifieke connectivity-problemen waarbij bijvoorbeeld SFP’s gebruikt worden. Hierbij werken we samen met partners als Molex, Raritan en Skylane Optics.”

High-end KVM-oplossingen

Control rooms stellen steeds hogere eisen aan de verbindingen. “Het is van levensbelang dat de aansluitingen, de  gebruikte apparatuur en de bekabeling 24/7 functioneren. Voor dat doel leveren wij high-end KVM-oplossingen op basis van merken als IHSE en Adder.”

Zowel zakelijk als privé zal het gebruik van data de komende jaren blijven toenemen, voorspelt Swolfs. Zo moet er voldoende bandbreedte zijn voor bijvoorbeeld streaming video. “Op dit moment zien we nog een enorme installed base van Cat5e-netwerken, maar de nieuwe netwerken zijn allemaal gebaseerd op Cat6a. Hiermee zien we ook direct de verschuiving van unshielded naar shielded. In onze visie zullen we in de toekomst meer en meer een combinatie van glasvezel en koper zien. De backbone en de horizontale bekabeling vanaf de verdeelruimte is uitgevoerd met glas en het laatste stuk vanaf de switch naar de werkplek met koper.”

Kabels-op-maat

Het beperken van overlengtes in patchkasten en computerruimtes is van cruciaal belang, meent Swolfs. “De kabel die niet nodig is, moet immers weggewerkt worden, wat tijd en geld kost. Daarnaast hebben overbodige kabels een negatieve invloed op de luchtcirculatie en op de koeling. Bovendien zorgt overlengte voor ongewenste extra demping.”

Productie

  • MarcS-200x300 Marc Swolfs
  • “Intronics beschikt over drie productiefaciliteiten. In Nederland om snel - vaak al binnen 24 uur - een kabel te leveren. Daarnaast beschikken we over een productievestiging in Polen. Dat levert weliswaar een iets langere levertijd op, maar wel een scherpere prijs. De derde productiefaciliteit is in het Verre Oosten, wat tot een  levertijd van gemiddeld één tot twee weken leidt, terwijl de kostprijs aanzienlijk lager is dan in Europa. Iedere kabel wordt geleverd met een testrapport, waarin onder andere alle metingen van dempingswaarden zijn verwerkt.”

De kabels worden kant-en-klaar geleverd, met aan beide zijden de connectoren afgemonteerd en aan één zijde een trekoog. Op deze manier kan de kabel veilig getrokken worden, zonder de vezels te beschadigen. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk.

Marc Pannebakker, Marketing Director Intronics

Lees ook
Onze digitale economie floreert dankzij glasvezel en cloud

Onze digitale economie floreert dankzij glasvezel en cloud

Begin dit jaar stond Nederland door de verspreiding van het coronavirus even op zijn kop. Als gevolg van de intelligente lockdown moesten we noodgedwongen thuiswerken. We gingen massaal videovergaderen en maakten gebruik van online planningtools om vast te stellen wie wat moest doen

NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Megaport, een vooraanstaand wereldwijd Netwerk-as-a-Service (NaaS) provider.

Signet Quickscan Connectivity: kosten besparen én bomen planten

Signet Quickscan Connectivity: kosten besparen én bomen planten

Internetserviceprovider Signet koppelt connectiviteitsbesparingen aan duurzaamheid met de ‘Quickscan Connectivity’. Deze scan maakt binnen twee werkdagen besparingen op de netwerkinfrastructuur inzichtelijk. Voor elke 100 euro aan besparing, plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO₂-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.