‘Intronics al 35 jaar strong in connectivity’

Dit jaar viert Intronics haar 35-jarige bestaan. Sinds de oprichting in 1981 is het bedrijf uitgegroeid tot een sterke aanbieder van connectivity-oplossingen, vertelt chief executive officer Marc Swolfs. Voor datacenters zijn de KVM-oplossingen van het bedrijf interessant, maar ook de oplossingen die het bedrijf biedt voor het koppelen van grote datanetwerken.

“Intronics is actief als distributeur, importeur en merkeigenaar. De focus van ons bedrijf ligt op de zakelijke ICT-markt en KVM-projecten”, zegt Marc Swolfs in de toelichting op het jubileum. “We zijn gevestigd in Barneveld en beschikken over verkoopkantoren in België en Spanje. Daarnaast werken we samen met diverse distributiepartners in het buitenland. Sinds 1999 maken we deel uit van de beursgenoteerde TKH Group.”

Datanetwerken

Niet iedere datacenter manager zal de naam ‘Intronics’ direct herkennen, maar de kans is groot dat ook in zijn datacenter of bedrijf onze oplossingen te vinden zijn. Vanaf de start zijn wij actief met het schakelen van signaleringen en bekabeling. Connectivity is al 35 jaar ons specialisme en de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om onze kennis en expertise op dit gebied verder uit te breiden. In de beginjaren waren we vooral actief met  het importeren van oplossingen voor het verbinden van randapparatuur, zoals een printer met een computer. Deze relatief eenvoudige oplossingen groeiden in de loop van de jaren uit tot oplossingen voor complexe problemen, zoals het verzorgen van de aansluitingen voor de communicatie tussen grote datanetwerken.

datacenter-met-scherm_paars-615x409

“Inmiddels werken we samen met ruim 2.000 partners. We richten ons met name op de markt voor kleinere bedrijfsdatacenters of serverruimtes. Zeg maar: tot tien serverkasten. Daarnaast zijn we ook actief met specifieke connectivity-problemen waarbij bijvoorbeeld SFP’s gebruikt worden. Hierbij werken we samen met partners als Molex, Raritan en Skylane Optics.”

High-end KVM-oplossingen

Control rooms stellen steeds hogere eisen aan de verbindingen. “Het is van levensbelang dat de aansluitingen, de  gebruikte apparatuur en de bekabeling 24/7 functioneren. Voor dat doel leveren wij high-end KVM-oplossingen op basis van merken als IHSE en Adder.”

Zowel zakelijk als privé zal het gebruik van data de komende jaren blijven toenemen, voorspelt Swolfs. Zo moet er voldoende bandbreedte zijn voor bijvoorbeeld streaming video. “Op dit moment zien we nog een enorme installed base van Cat5e-netwerken, maar de nieuwe netwerken zijn allemaal gebaseerd op Cat6a. Hiermee zien we ook direct de verschuiving van unshielded naar shielded. In onze visie zullen we in de toekomst meer en meer een combinatie van glasvezel en koper zien. De backbone en de horizontale bekabeling vanaf de verdeelruimte is uitgevoerd met glas en het laatste stuk vanaf de switch naar de werkplek met koper.”

Kabels-op-maat

Het beperken van overlengtes in patchkasten en computerruimtes is van cruciaal belang, meent Swolfs. “De kabel die niet nodig is, moet immers weggewerkt worden, wat tijd en geld kost. Daarnaast hebben overbodige kabels een negatieve invloed op de luchtcirculatie en op de koeling. Bovendien zorgt overlengte voor ongewenste extra demping.”

Productie

  • MarcS-200x300 Marc Swolfs
  • “Intronics beschikt over drie productiefaciliteiten. In Nederland om snel - vaak al binnen 24 uur - een kabel te leveren. Daarnaast beschikken we over een productievestiging in Polen. Dat levert weliswaar een iets langere levertijd op, maar wel een scherpere prijs. De derde productiefaciliteit is in het Verre Oosten, wat tot een  levertijd van gemiddeld één tot twee weken leidt, terwijl de kostprijs aanzienlijk lager is dan in Europa. Iedere kabel wordt geleverd met een testrapport, waarin onder andere alle metingen van dempingswaarden zijn verwerkt.”

De kabels worden kant-en-klaar geleverd, met aan beide zijden de connectoren afgemonteerd en aan één zijde een trekoog. Op deze manier kan de kabel veilig getrokken worden, zonder de vezels te beschadigen. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk.

Marc Pannebakker, Marketing Director Intronics

Lees ook
Datacenterbedrijf EdgeConneX organiseert eerste netwerkbijeenkomst in Nederland

Datacenterbedrijf EdgeConneX organiseert eerste netwerkbijeenkomst in Nederland

Netwerken kunnen ‘contenttsunami’ makkelijk aan Voor het eerst heeft netwerkbedrijf EdgeConneX onlangs een bijeenkomst voor klanten en partners in de Benelux gehouden. Phill Lawson-Shanks, Chief Innovation Office bij EdgeConneX, zegt dat het bedrijf profiteert van de ‘contenttsunami’ die er op ons af komt. EdgeConneX is wholesale partner voor service-...

Fusix Networks breidt netwerk uit naar Edese datacenter DCValley NL1

Fusix Networks breidt netwerk uit naar Edese datacenter DCValley NL1

Fusix Networks gaat vanuit het DCValley NL1 datacenter in Ede connectiviteitsdiensten leveren aan klanten. Zodra DCValley het datacenter in Ede opent zal Fusix direct in staat zijn services als IP Transit en Consultancy te kunnen leveren aan de klanten in het datacenter. DCValley is een nieuwe Nederlandse speller in de datacenter- en colocatie-industrie....

Mulder-Hardenberg tekent samenwerkingsovereenkomst met FibreFab

Mulder-Hardenberg tekent samenwerkingsovereenkomst met FibreFab

Mulder-Hardenberg breidt haar samenwerking met FibreFab verder uit. Het bedrijf wordt FibreFab Elite-distributiepartner. FibreFab is een leverancier van glasvezelconnectiviteitsproduc­ten die worden gebruikt in datacommunicatie- en telecom­municatienetwerken. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, pro­duceert en verkoopt glasvezelbekabeling, koperen kabels...