<


Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

100114_Gartner

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

"De pandemie bevestigt de waardepropositie van de cloud", zegt Sid Nag, research vice president bij Gartner. “De mogelijkheid om on-demand, schaalbare cloudmodellen te gebruiken om kostenefficiëntie en bedrijfscontinuïteit te bereiken, geeft organisaties een stimulans om hun plannen voor digitale bedrijfstransformatie snel te versnellen. Door het toegenomen gebruik van openbare cloud services is de acceptatie van de cloud nu meer dan ooit het ‘nieuwe normaal’ geworden.”

dcw-07-2020-lo-gartner-voorspelt Het aandeel van IT-uitgaven dat naar de cloud verschuift, zal toenemen in de nasleep van de COVID19-crisis. De cloud zal naar verwachting 14,2% van de totale wereldwijde IT-uitgavenmarkt voor ondernemingen uitmaken in 2024, tegen 9,1% in 2020.

Hoewel Software as a Service (SaaS) het grootste marktsegment blijft en naar verwachting zal groeien tot $ 117,7 miljard in 2021, verwacht Gartner dat de applicatie-infrastructuurdiensten (PaaS) met een hogere marge zullen groeien van 26,6%. Het toegenomen verbruik van PaaS wordt gedreven door de behoefte aan externe werknemers om toegang te hebben tot een goed presterende, content-rijke en schaalbare infrastructuur om hun taken uit te voeren, wat grotendeels in de vorm van gemoderniseerde en cloud-native applicaties komt.

Lees ook
Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Datacentra in Nederland verbruiken veel energie. De elektriciteit die door deze ICT-apparatuur gebruikt wordt, genereert ook veel warmte. Warmte die zonder goede bestemming vervolgens verloren gaat. Om die energieverspilling tegen te gaan werken Leafcloud, een leverancier van cloud hosting en Eteck, leverancier van duurzame warmte, sinds vandaag samen.

LeafCloud lanceert eerste écht groene clouddienst die energieverspilling tegengaat

LeafCloud lanceert eerste écht groene clouddienst die energieverspilling tegengaat

Het Amsterdamse LeafCloud biedt voor het eerst een écht groen alternatief voor cloud- hosting. LeafCloud is de eerste publieke clouddienst die energieverspilling tegengaat door haar servers te verplaatsen naar flatgebouwen en daar lokaal warmte te leveren

Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google heeft maandag op het eigen blog bekend gemaakt rond 2030 voor alle activiteiten permanent gebruik te maken van duurzame energie en daarmee bij te dragen aan een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.