<


Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

100114_Gartner

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

"De pandemie bevestigt de waardepropositie van de cloud", zegt Sid Nag, research vice president bij Gartner. “De mogelijkheid om on-demand, schaalbare cloudmodellen te gebruiken om kostenefficiëntie en bedrijfscontinuïteit te bereiken, geeft organisaties een stimulans om hun plannen voor digitale bedrijfstransformatie snel te versnellen. Door het toegenomen gebruik van openbare cloud services is de acceptatie van de cloud nu meer dan ooit het ‘nieuwe normaal’ geworden.”

dcw-07-2020-lo-gartner-voorspelt Het aandeel van IT-uitgaven dat naar de cloud verschuift, zal toenemen in de nasleep van de COVID19-crisis. De cloud zal naar verwachting 14,2% van de totale wereldwijde IT-uitgavenmarkt voor ondernemingen uitmaken in 2024, tegen 9,1% in 2020.

Hoewel Software as a Service (SaaS) het grootste marktsegment blijft en naar verwachting zal groeien tot $ 117,7 miljard in 2021, verwacht Gartner dat de applicatie-infrastructuurdiensten (PaaS) met een hogere marge zullen groeien van 26,6%. Het toegenomen verbruik van PaaS wordt gedreven door de behoefte aan externe werknemers om toegang te hebben tot een goed presterende, content-rijke en schaalbare infrastructuur om hun taken uit te voeren, wat grotendeels in de vorm van gemoderniseerde en cloud-native applicaties komt.

Lees ook
EGP Podcast #3 | Het belang van de grafische werkplek bij remote werken

EGP Podcast #3 | Het belang van de grafische werkplek bij remote werken

Er wordt de laatste tijd veel meer gebruik gemaakt van grafisch materiaal als video’s, foto’s en streaming. Nieuwe applicaties vragen om meer rekenkracht. Deze ontwikkelingen vragen om andere ondersteunende technieken dan waar we nu gebruik van maken. Hoe vang je dat op als bedrijf?

AMS-IX gaat Microsoft Azure Peering aanbieden

AMS-IX gaat Microsoft Azure Peering aanbieden

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld, gaat de Microsoft Azure Peering Service (MAPS) aanbieden aan haar klanten. Bedrijven die zich aansluiten bij AMS-IX hebben door middel van de dienst een betere verbinding met het Global Microsoft Network en profiteren zo van een optimale digitale ervaring bij het gebruik van Microsoft-diensten...

ABB Information Systems kiest Google Cloud om cloudcapaciteit uit te breiden

ABB Information Systems kiest Google Cloud om cloudcapaciteit uit te breiden

Google Cloud kondigde vandaag aan dat het door ABB geselecteerd is om de cloudcapaciteit van zijn diensten voor informatiesystemen (IS) verder uit te breiden. Vanuit zijn hoofdkantoor in Zwitserland koos ABB voor Google Cloud in het kader van zijn initiatief 'Rationalizing IT Operations’ (codenaam: Program RIO).