<


Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

100114_Gartner

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

"De pandemie bevestigt de waardepropositie van de cloud", zegt Sid Nag, research vice president bij Gartner. “De mogelijkheid om on-demand, schaalbare cloudmodellen te gebruiken om kostenefficiëntie en bedrijfscontinuïteit te bereiken, geeft organisaties een stimulans om hun plannen voor digitale bedrijfstransformatie snel te versnellen. Door het toegenomen gebruik van openbare cloud services is de acceptatie van de cloud nu meer dan ooit het ‘nieuwe normaal’ geworden.”

dcw-07-2020-lo-gartner-voorspelt Het aandeel van IT-uitgaven dat naar de cloud verschuift, zal toenemen in de nasleep van de COVID19-crisis. De cloud zal naar verwachting 14,2% van de totale wereldwijde IT-uitgavenmarkt voor ondernemingen uitmaken in 2024, tegen 9,1% in 2020.

Hoewel Software as a Service (SaaS) het grootste marktsegment blijft en naar verwachting zal groeien tot $ 117,7 miljard in 2021, verwacht Gartner dat de applicatie-infrastructuurdiensten (PaaS) met een hogere marge zullen groeien van 26,6%. Het toegenomen verbruik van PaaS wordt gedreven door de behoefte aan externe werknemers om toegang te hebben tot een goed presterende, content-rijke en schaalbare infrastructuur om hun taken uit te voeren, wat grotendeels in de vorm van gemoderniseerde en cloud-native applicaties komt.

Lees ook
De ontwikkeling van de werkplek: krachtiger of goedkoper?

De ontwikkeling van de werkplek: krachtiger of goedkoper?

Voor grafische toepassingen zoals Computer Aided Manufacturing (CAD-CAM) en voor Data Analytics en Predictive Analytics is High Performance Computing (HPC) al lang de norm. De standaardwerkplek op kantoor en, mede door de coronacrisis, ook de thuiswerkplek, zullen spoedig volgen.

Cyxtera breidt uit in Europa met nieuwe faciliteit in Amsterdam en uitgebreide beschikbaarheid van CXD-platforms

Cyxtera breidt uit in Europa met nieuwe faciliteit in Amsterdam en uitgebreide beschikbaarheid van CXD-platforms

Cyxtera Technologies, het bedrijf voor veilige infrastructuur, heeft de opening van zijn nieuwste Europese datacenter in Amsterdam aangekondigd. Cyxtera's nieuwste faciliteit in Amsterdam (AMS1) biedt een beveiligd infrastructuurplatform van wereldklasse om klanten te helpen in het snel evoluerende regelgevingslandschap.

NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Megaport, een vooraanstaand wereldwijd Netwerk-as-a-Service (NaaS) provider.