<


Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

100114_Gartner

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

"De pandemie bevestigt de waardepropositie van de cloud", zegt Sid Nag, research vice president bij Gartner. “De mogelijkheid om on-demand, schaalbare cloudmodellen te gebruiken om kostenefficiëntie en bedrijfscontinuïteit te bereiken, geeft organisaties een stimulans om hun plannen voor digitale bedrijfstransformatie snel te versnellen. Door het toegenomen gebruik van openbare cloud services is de acceptatie van de cloud nu meer dan ooit het ‘nieuwe normaal’ geworden.”

dcw-07-2020-lo-gartner-voorspelt Het aandeel van IT-uitgaven dat naar de cloud verschuift, zal toenemen in de nasleep van de COVID19-crisis. De cloud zal naar verwachting 14,2% van de totale wereldwijde IT-uitgavenmarkt voor ondernemingen uitmaken in 2024, tegen 9,1% in 2020.

Hoewel Software as a Service (SaaS) het grootste marktsegment blijft en naar verwachting zal groeien tot $ 117,7 miljard in 2021, verwacht Gartner dat de applicatie-infrastructuurdiensten (PaaS) met een hogere marge zullen groeien van 26,6%. Het toegenomen verbruik van PaaS wordt gedreven door de behoefte aan externe werknemers om toegang te hebben tot een goed presterende, content-rijke en schaalbare infrastructuur om hun taken uit te voeren, wat grotendeels in de vorm van gemoderniseerde en cloud-native applicaties komt.

Lees ook
Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

ICT-dienstverlener Wortell neemt de Nederlandse tak van het Franse Groupe Onepoint over. Met de overname van deze managed services organisatie voegt Wortell uitgebreide expertise op het gebied van Microsoft, Citrix en datacenter toe aan haar dienstverlening

Cyxtera vereenvoudigt AI-innovatie met AI / ML Compute as a Service - powered by NVIDIA DGX A100

Cyxtera vereenvoudigt AI-innovatie met AI / ML Compute as a Service - powered by NVIDIA DGX A100

Cyxtera, wereldleider op het gebied van colocatie- en interconnectiediensten voor datacenters, heeft zijn baanbrekende Artificial Intelligence / Machine Learning (AI / ML) compute as a service-aanbod gelanceerd. Het biedt datacenter platform mogelijkheden voor AI workloads.

De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

Elbert Raben, Manager Product Group IT bij Rittal, krijgt regelmatig de vraag of edge, colo en cloud onderling concurreren. Dat die vraag wordt gesteld bewijst volgens hem dat de belangstelling voor edge over de volle breedte van de markt toeneemt en dat het tijd wordt misverstanden weg te nemen.