<


Eaton op overnamepad: Richt pijlen op HuanYu High Tech en Tripp Lite

jesse-orrico-RBWDrxW3xog-unsplash280210.jpg

In de datacentersector en elders is Eaton een bekende naam. Dus als het bedrijf op overnamepad gaat, is het beter goed op te letten. Daarbij valt op dat de communicatie over participaties en overnames niet direct met de Nederlandse markt worden gedeeld. Dit geldt dus ook voor HuanYu High Tech en Tripp Lite.

 

Onlangs maakte Eaton bekend concurrent Tripp Lite voor $1,65 miljard te willen overnemen. Dat bedrijf heeft een uitgebreid portfolio waarbij het Edge aanbod opvalt. Tripp Lite doet namelijk veel meer dan alleen UPS en andere stroomvoorzieningen. Het levert ook serverkasten en racks, bekabeling en oplossingen voor de koeling. Het aanbod en focus zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen waarom Eaton deze partij wil inlijven. De koopsom komt overeen met 12 keer de Ebitda, dus aan de forse kant.

 

HuanYu High Tech

In december kondigde Eaton aan een 50 procent aandeel te nemen in HuanYu High Tech. Dat is onderdeel van de HuanYu Group uit China. Dit bedrijf produceert voornamelijk laagspanningsschakelaars. Schijnbaar is dat een markt groot genoeg om $106 miljoen omzet mee te behalen. Deze schakelaars zijn niet specifiek voor datacenters of serverruimten. Eaton geeft in de melding ook aan dat men met deze participatie de markt in Zuidoost Azië beter wil kunnen bedienen.

 

Waarom deze overnames?

De twee (deel-) overnames onderstrepen het brede portfolio van Eaton en de ambities global player te zijn. Daar is niets mis mee. Tegelijk leert een blik op de cijfers dat het ook wel iets moet doen. De omzet is de laatste kwartalen ‘double digit' teruggelopen. Het overnamepad betreden door Eaton dient een dubbel doel. Het is nieuwe omzet kopen en nieuwe markten aanboren. Het uit de markt halen van concurrentie speelt natuurlijk ook een rol. Dat laatste komt vaker voor en is altijd een reden goed op te letten.

Lees ook
Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler Power Systems heeft zijn deelname aan het BIM Object-portaal uitgebreid. Het vermeldt meer dan 100 EMEA-producten, waaronder grote dieselgeneratoren voor hyperscale datacentertoepassingen.

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag de resultaten van onderzoek naar implementatiemodellen voor edge computing-omgevingen bekend.

Het verhaal van iXora

Het verhaal van iXora

De digitale wereld, of dat nu simpele chat berichten zijn of zware applicaties zoals het minen van bitcoins, alles vindt zijn weg via het Internet en gebruikt daarvoor energie. Het Internet, de Cloud, of welke andere benaming we daarvoor gebruiken, heeft zijn digitale plek gevonden ergens in een Datacenter.