<


Eaton op overnamepad: Richt pijlen op HuanYu High Tech en Tripp Lite

jesse-orrico-RBWDrxW3xog-unsplash280210.jpg

In de datacentersector en elders is Eaton een bekende naam. Dus als het bedrijf op overnamepad gaat, is het beter goed op te letten. Daarbij valt op dat de communicatie over participaties en overnames niet direct met de Nederlandse markt worden gedeeld. Dit geldt dus ook voor HuanYu High Tech en Tripp Lite.

 

Onlangs maakte Eaton bekend concurrent Tripp Lite voor $1,65 miljard te willen overnemen. Dat bedrijf heeft een uitgebreid portfolio waarbij het Edge aanbod opvalt. Tripp Lite doet namelijk veel meer dan alleen UPS en andere stroomvoorzieningen. Het levert ook serverkasten en racks, bekabeling en oplossingen voor de koeling. Het aanbod en focus zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen waarom Eaton deze partij wil inlijven. De koopsom komt overeen met 12 keer de Ebitda, dus aan de forse kant.

 

HuanYu High Tech

In december kondigde Eaton aan een 50 procent aandeel te nemen in HuanYu High Tech. Dat is onderdeel van de HuanYu Group uit China. Dit bedrijf produceert voornamelijk laagspanningsschakelaars. Schijnbaar is dat een markt groot genoeg om $106 miljoen omzet mee te behalen. Deze schakelaars zijn niet specifiek voor datacenters of serverruimten. Eaton geeft in de melding ook aan dat men met deze participatie de markt in Zuidoost Azië beter wil kunnen bedienen.

 

Waarom deze overnames?

De twee (deel-) overnames onderstrepen het brede portfolio van Eaton en de ambities global player te zijn. Daar is niets mis mee. Tegelijk leert een blik op de cijfers dat het ook wel iets moet doen. De omzet is de laatste kwartalen ‘double digit' teruggelopen. Het overnamepad betreden door Eaton dient een dubbel doel. Het is nieuwe omzet kopen en nieuwe markten aanboren. Het uit de markt halen van concurrentie speelt natuurlijk ook een rol. Dat laatste komt vaker voor en is altijd een reden goed op te letten.

Lees ook
SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft in korte tijd een fors aantal nieuwe leden aangetrokken. Het gaat om Legrand, GF Fisher, Bulk Datacenter en Rolls-Royce. Deze partijen gaan deelnemen aan de innovatieprojecten van SDIA die gericht zijn op verduurzaming van de digitale infrastructuur van Europa.

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.