Arista Networks levert twee miljoenste netwerkpoort voor datacenters

Arista Networks

Arista Networks heeft zijn 2 miljoenste 10/40/100 Gigabit Ethernet-poort geleverd, voor cloudomgevingen en datacenters. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in Software Defined Networking (SDN) oplossingen voor grote datacenters en bedrijfsnetwerken. Arista Networks groeit succesvol door de toenemende acceptatie van cloud computing en diensten.

Arista Networks introduceert bij het bereiken van deze mijlpaal Smart System Upgrade (SSU). Met deze netwerkapplicatie, die onderdeel uitmaakt van het Arista EOS, kunnen IT professionals en DevOps-teams het netwerkgedrag automatiseren en programmeren, in lijn met alle andere kritische systemen in hun cloud- of datacenter. SSU werkt op meerdere lagen van de totale netwerkarchitectuur, vanaf de orchestration platformen, ticketing systemen en virtualisatieoplossingen, tot aan de netwerklaag.

Voorbeelden van SSU-functies die IT-processen helpen te stroomlijnen zijn:

  • Orchestration laag: SSU bevat programmeerbare interfaces naar toonaangevende systemen voor orchestration en DevOps-automatisering, zoals Puppet, Chef en Ansible, om onze platformen dynamisch te herbalanceren en te herpositioneren voor gepland onderhoud.
  • Virtualisatie en cloudmanagement laag: SSU integreert met VMware, Microsoft System Center en OpenStack, om virtuele processen te kunnen migreren en herpositioneren voordat er onderhoud aan het netwerk wordt gepleegd. De integratie met Arista’s ‘Automated Event Management systeem’ in EOS zorgt er verder voor dat alle herbalancering van workloads te initiëren zijn op basis van de netwerkbelasting, beschikbare poortcapaciteit en andere hoge prioriteiten.
  • Netwerklaag: Arista’s EOS biedt een programmeerbare controle over de netwerktopologie, waardoor switches en routers te upgraden zijn zonder dat gebruikers daar hinder van ondervinden. In de aankomende Arista EOS 4.14.1 release, wordt de SSU uitgebreid met een functie om netwerkapparaten te herstarten met minimale beïnvloeding van omringende apparatuur. Deze functionaliteit is ontwikkeld om vanuit cloudomgevingen de hoogst mogelijke servicelevels te kunnen garanderen.

Core Operating System

Arista’s EOS fundatie en het ‘multiproces state sharing systeem’ maken het mogelijk om individuele processen te herstarten, te upgraden en geprogrammeerd te controleren, voor maximale beschikbaarheid. Deze zelfherstellende architectuur brengt de nieuwste OS ontwerpprincipes naar de netwerkmarkt, om de betrouwbaarheid en operationele beschikbaarheid te verhogen.

“Wij zijn blij met de vele migraties van traditionele netwerken naar moderne datacenters en cloudplatformen”, zegt Jayshree Ullal, president en CEO van Arista Networks. “Die trend biedt namelijk interessante kansen voor onze vernieuwende netwerkinnovaties. Arista Networks innovatieve Extendend Operating System gecombineerd met onze geavanceerde platformen, demonstreert ons commitment richting klanten voor open standaarden en software defined networks (SDN).”

“Arista’s SSU biedt de mogelijkheid om ons netwerk per stack te optimaliseren”, zegt Artur Bergman, CEO van Fastly, provider van een innovatief ‘Content Delivery Network’. “De verandering die wij hebben gezien van netwerken configureren naar het volledig kunnen programmeren, verhoogt onze efficiency enorm. Het verbetert ook de flexibiliteit en betrouwbaarheid om te anticiperen op veranderingen die wij of klanten nodig hebben.”

Testresultaten

De combinatie van Arista’s EOS architectuur, geavanceerde netwerkapplicaties als Smart System Upgrade (SSU) en hun commitment richting open standaarden en protocollen, heeft het bedrijf snel een sterke positie in de Ethernet-markt bezorgd. Met een totaal potentieel van $10 miljard voor ‘de hoge snelheid netwerkmarkt’ heeft Arista Networks een sterke positie in het segment van de 10, 40 en 100 Gigabit Ethernet-apparatuur. Tijdens een recente test uitgevoerd door Lippis Report, brak de bekroonde Arista 7500E meerdere records, waardoor deze in het rapport werd gepositioneerd als meest toegepaste ‘spine’ switch in de 288 keer 40 GbE modulaire categorie.

Meer over
Lees ook
Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

ICTroom bouwt het eerste grootschalige datacenter van Reykjavik voor RKF De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík. ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale...