Amerikaans datacenterbedrijf gebruikt OriginMark voor traceerbaarheid van materiaal

aligned-logo-1777632459.jpg

Aligned Data Centers, een Amerikaans technologie-infrastructuurbedrijf, heeft OriginMark, een systeem voor het traceren van materialen, geïntegreerd om de CO2-footprint van zijn datacenters te verbeteren. Aligned en zijn klanten kunnen hierdoor de opties voor het terugwinnen en recyclen van materialen voor datacenterapparatuur identificeren. Hierbij wordt de volledige levenscyclus van de apparatuur in kaart gebracht.

OriginMark is ontwikkeld door MOLG, een bedrijf dat zich richt op circulariteit. Het is ontworpen als een open standaard voor traceerbaarheid van materialen, waardoor transparantie en waardeherstel in de circulaire economie mogelijk wordt. Met OriginMark kunnen ‘embodied’ koolstofgegevens worden berekend op basis van het totaal en de oorsprong van materialen in de afzonderlijke componenten, of dat nu een UPS is, een aantal racks van een klant of een compleet datacenter. Aligned zal ook samenwerken met zijn leveranciers om de OriginMark-technologie te gebruiken tijdens de bouw van nieuwe datacenters en de uitbreiding van bestaande infrastructuur.

Het Aligned Insight-platform stelt het bedrijf en zijn partners in staat om de belichaamde koolstof te identificeren en de circulariteit van hun producten te beheren, inclusief generatoren, stroomdistributie-eenheden (PDU’s) en UPS-systemen en andere componenten in een datacenter. Volgens MORG is OriginMark in staat om het laagste detailniveau van de componenten in activa en producten vast te leggen. OriginMark legt ook relaties tussen componenten vast en bouwt schaalbare assemblagehiërarchieën.

Lees ook
Seenons brengt Knowledge Center en Matchmaker voor afvalstromen

Seenons brengt Knowledge Center en Matchmaker voor afvalstromen

Seenons heeft twee nieuwe tools ontwikkeld die organisaties moeten helpen bij het bereiken van Zero Waste. Het platform voor afvalverwerkers heeft een Knowledge Center geïntroduceerd waar bedrijven terecht kunnen met vragen over hun afvalstromen. Die kan gaan over afvalscheiding, circulaire inkoop of compliance met wetgeving, en meer onderwerpen

Eurostat herziet monitoringskader circulaire economie

Eurostat herziet monitoringskader circulaire economie

Eurostat heeft het herziene EU-monitoringskader voor de circulaire economie uitgebracht. Het nieuwe monitoringskader omvat een nieuwe dimensie over wereldwijde duurzaamheid en veerkracht, die wordt toegevoegd aan de reeds bestaande vier dimensies van het vorige monitoringskader.

Salesforce lanceert initiatief om de ecologische voetafdruk van software te verkleinen

Salesforce lanceert initiatief om de ecologische voetafdruk van software te verkleinen

Om energie te besparen en de milieu-impact van datacenters te verkleinen kun je het beste beginnen bij de basis: de software die in datacenters wordt gehost. Het zijn immers de regels code die verwerkt moeten worden door processoren in servers, die data genereren die in storage-apparaten opgeslagen moet worden en die met netwerkapparatuur van A naar...