ABB neemt GE Industrial Solutions over

ABB

Tijdens de zomer maakte ABB bekend GE Industrial Solutions over te nemen voor 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro). GE Industrial Solutions (GEIS) gaat onderdeel uitmaken van de divisie Electrification Products (EP) van ABB, waarmee een uitgebreid internationaal portfolio ontstaat.

GE Industrial Solutions heeft klanten in ruim 100 landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada. “Met de overname van GE Industrial Solutions (GEIS) versterken we onze nummer 2-positie op de wereldwijde elektrificatiemarkt”, aldus Ulrich Spiesshofer, CEO van ABB. “Mede door de langdurige strategische leveranciersrelatie met GE wordt enorm veel waarde gecreëerd met deze transactie voor onze aandeelhouders.”

Next Level-strategie

Hij voegt nog toe: “Samen met het team van GE Industrial Solutions zullen we onze plannen op gedisciplineerde wijze uitvoeren, zodat de prestaties van dit bedrijf als onderdeel van de wereldwijde ABB-groep op gelijk niveau kunnen worden gebracht. Met deze volgende stap in actief portfoliobeheer verleggen we het zwaartepunt van ABB weer verder, wat in lijn is met onze Next Level-strategie. We versterken onze concurrentiepositie en verminderen de risico’s met een bedrijf dat vroeg in de bedrijfscyclus bloeit.”

Enthousiasme

Op het Nederlandse hoofdkantoor van ABB in Rotterdam wordt dit enthousiasme ook gedeeld door Robin Koeken, Data Center Segment Leader van ABB in de Benelux en Patrick Bast, de van GE afkomstige account manager, sinds 2001 bezig met datacenter UPS oplossingen.Robin Koeken zegt over de acquisitie: “Dit is na de integratie van Newave, een aantal jaren geleden, weer een flinke stap in het totaalaanbod aan de datacenter-managers die dagelijks bezig zijn om te zorgen dat ze zo efficiënt als mogelijk in de lucht blijven.”

“Beide families komen weer bij elkaar”, zo vult Patrick Bast aan, “voormalig Newave en IMV delen een geschiedenis en zijn beide ontstaan in Zwitserland. Dat begon al met de oprichting van IMV in 1966, hiermee heeft ABB nu één van de beste UPS service organisaties in huis.”

Integratie

“De grootste fout die je kan maken bij een integratie is het verbranden van elkaars voordelen”, zo vertelt Robin Koeken. “Onze klanten in de datacenter-markt - van zowel ABB als van GE - merken nu al dat het samengaan de nodige efficiency oplevert. De klant heeft één aanspreekpunt, de lijntjes zijn korter, waardoor een project in een strakker tempo kan worden opgeleverd.”

Patrick Bast meent: “De datacenter manager kon bij GE al beschikken over een ruim portfolio aan oplossingen om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te waarborgen en de efficiëntie te verhogen. In combinatie met de producten en de expertise van ABB maken we het voor de datacenter-markt absoluut een stuk aantrekkelijker.”

“We zijn een echte One-Stop-Power-Shop voor de datacenter industrie geworden, van Grid-to-Rack. Waarbij we naast onze hoogwaardige technologische oplossingen een gespecialiseerde 24/7 service organisatie hebben om de klant echt te ontzorgen”, vult Robin Koeken aan. “Zo helpen we onze klanten om proces- en kosten­efficiënt te werken, terwijl we de betrouwbaarheid van het systeem vergroten en de risico’s tot een minimum beperken.”

Kijk op https://new.abb.com/benelux voor meer informatie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
GTT neemt KPN International over 

GTT neemt KPN International over 

Met de overname wordt het netwerk uitgebreid en vergroot GTT zijn Europese marktaandeel GTT Communications, internationale provider van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen, kondigt een definitieve acquisitieovereenkomst aan voor de overname van KPN International. KPN International is onderdeel van KPN N.V.. Met de overname is een bedrag...

Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

Equinix  kondigt aan dat het een transactie heeft afgerond voor de aankoop van de AMS1-datacenteractiviteiten van Switch Datacenters in Amsterdam, voor 30 miljoen euro. De vestiging, die de nieuwe naam Equinix AM11 International Business Exchange (IBX) datacenter krijgt, ligt dicht bij de bestaande campus van Equinix in Amsterdam Zuidoost - een van...

Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

Panduit, fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek, heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector.  Netwerkgebaseerde AV-toepassingen Het aanbod...