ABB introduceert megaflex ups-systeem

ABB-Power_module_out-280210.jpg

Nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Saas- (Software as a Service) en IaaS-diensten (Infrastructure as a Service) is de continuïteit van datacenters nog nooit zo kritisch geweest. Als aanbieder van UPS-technologie richt ABB zich met de MegaFlex-range op het marktsegment van IEC- en UL-gecertificeerde UPS-systemen in de vermogensrange tot maximaal 1,5 respectievelijk 1,6 MW.

Meest compacte footprint

De MegaFlex-oplossing onderscheidt zich met een ongekende beschikbaarheid en betrouwbaarheid en de meest compacte footprint. Deze is 45 procent kleiner ten opzichte van vergelijkbare IEC-versies in deze vermogensrange.

Ondanks de bescheiden footprint staat de UPS garant voor een indrukwekkend duurzame vermogenstechnologie. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de verminderde energieverliezen dankzij de converters die, afhankelijk van de IT-belasting, goed zijn voor een efficiëntie van max. 97,4 procent. Die hoge efficiëntie is in lijn met ABB’s ‘Mission to Zero’ - een initiatief dat zich richt op emissievrije steden. Daarnaast toont de hoge efficiëntie de betrokkenheid van het bedrijf aan bij het leveren van veilige, slimme en duurzame vermogenstechnologie voor de wereld van datacenters.

Schaalbaar en redundant

Freek van Alphen, manager Data Center Solutions bij ABB Benelux: “Naarmate grote datacenters steeds hogere vermogenseisen stellen, neemt ook de vraag naar schaalbare, redundante vermogensoplossingen toe. Door de grote hoeveelheid energie die de datacenters gebruiken, geldt daarbij dat zelfs geringe efficiëntieverbeteringen al voor forse kostenbesparingen zorgen. En belangrijker nog: het ondersteunt onze betrokkenheid bij het thema duurzaamheid. De MegaFlex DPA-serie is ontwikkeld als antwoord op die toenemende vermogensvraag en combineert daarbij op een slimme manier de hoogst mogelijke efficiëntie-classificatie met de kleinste footprint. De MegaFlex maakt daarbij deel uit van ABB’s brede portfolio elektrificatie- en digitale oplossingen op basis van efficiënte en betrouwbare datacenter-technologie.”

nderscheidende features van de MegaFlex UPS-oplossing zijn verder:

  • Gestandaardiseerde stroomverdelingsarchitectuur overeenkomstig het Uptime Instituut classificatie en EN 50600
  • Hoog-efficiënte converters in VFI-mode met max. efficiëntie van 97,4 procent voor kostenbesparingen en verbeterd energieverbruik
  • De Power modules kunnen eenvoudig en veilig met een pallet-truck op locatie geplaatst worden.
  • Compatibel met Lithium-ion en VRLA (Valve Regulated Lead Acid) batterijen
  • Optionele redundante vermogenscapaciteit van 1000 kW N+1 en 1250 kW N+1
  • Grafisch systeemdisplay voor het tonen van metingen, meldingen en alarmeringen voor de operator
  • Mogelijkheid voor optionele communicatiekaarten, waaronder SNMP, Modbus TCP/IP, RS-485
  • Biedt maximaal 6 MW vermogen en 99,9999% uptime voor de veeleisende datacenters van vandaag.

Modulaire platform

MegaFlex DPA is ontwikkeld als onderdeel van ABB’s productenportfolio voor de stroominfrastructuur en biedt een continue, schone stroom voor datacenters. Het UPS-systeem biedt de vereiste robuustheid voor dataopslag-oplossingen voor gedistribueerde, cloud- of hybride systemen. Dankzij het modulaire platform is het UPS-systeem beter toegankelijk en wordt het onderhoud verder vereenvoudigd. De uitgebreide zelf-diagnostische mogelijkheden zorgen bovendien voor een verbeterde speed-to-market en minder downtime en sluiten bovenal menselijke fouten tijdens startup en onderhoud uit. Een programma voor voorspellend onderhoud ondersteunt daarnaast de planning en vermindert het aantal servicebeurten gedurende de levensduur van het systeem.

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1