<


ABB introduceert megaflex ups-systeem

ABB-Power_module_out-280210.jpg

Nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Saas- (Software as a Service) en IaaS-diensten (Infrastructure as a Service) is de continuïteit van datacenters nog nooit zo kritisch geweest. Als aanbieder van UPS-technologie richt ABB zich met de MegaFlex-range op het marktsegment van IEC- en UL-gecertificeerde UPS-systemen in de vermogensrange tot maximaal 1,5 respectievelijk 1,6 MW.

Meest compacte footprint

De MegaFlex-oplossing onderscheidt zich met een ongekende beschikbaarheid en betrouwbaarheid en de meest compacte footprint. Deze is 45 procent kleiner ten opzichte van vergelijkbare IEC-versies in deze vermogensrange.

Ondanks de bescheiden footprint staat de UPS garant voor een indrukwekkend duurzame vermogenstechnologie. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de verminderde energieverliezen dankzij de converters die, afhankelijk van de IT-belasting, goed zijn voor een efficiëntie van max. 97,4 procent. Die hoge efficiëntie is in lijn met ABB’s ‘Mission to Zero’ - een initiatief dat zich richt op emissievrije steden. Daarnaast toont de hoge efficiëntie de betrokkenheid van het bedrijf aan bij het leveren van veilige, slimme en duurzame vermogenstechnologie voor de wereld van datacenters.

Schaalbaar en redundant

Freek van Alphen, manager Data Center Solutions bij ABB Benelux: “Naarmate grote datacenters steeds hogere vermogenseisen stellen, neemt ook de vraag naar schaalbare, redundante vermogensoplossingen toe. Door de grote hoeveelheid energie die de datacenters gebruiken, geldt daarbij dat zelfs geringe efficiëntieverbeteringen al voor forse kostenbesparingen zorgen. En belangrijker nog: het ondersteunt onze betrokkenheid bij het thema duurzaamheid. De MegaFlex DPA-serie is ontwikkeld als antwoord op die toenemende vermogensvraag en combineert daarbij op een slimme manier de hoogst mogelijke efficiëntie-classificatie met de kleinste footprint. De MegaFlex maakt daarbij deel uit van ABB’s brede portfolio elektrificatie- en digitale oplossingen op basis van efficiënte en betrouwbare datacenter-technologie.”

nderscheidende features van de MegaFlex UPS-oplossing zijn verder:

  • Gestandaardiseerde stroomverdelingsarchitectuur overeenkomstig het Uptime Instituut classificatie en EN 50600
  • Hoog-efficiënte converters in VFI-mode met max. efficiëntie van 97,4 procent voor kostenbesparingen en verbeterd energieverbruik
  • De Power modules kunnen eenvoudig en veilig met een pallet-truck op locatie geplaatst worden.
  • Compatibel met Lithium-ion en VRLA (Valve Regulated Lead Acid) batterijen
  • Optionele redundante vermogenscapaciteit van 1000 kW N+1 en 1250 kW N+1
  • Grafisch systeemdisplay voor het tonen van metingen, meldingen en alarmeringen voor de operator
  • Mogelijkheid voor optionele communicatiekaarten, waaronder SNMP, Modbus TCP/IP, RS-485
  • Biedt maximaal 6 MW vermogen en 99,9999% uptime voor de veeleisende datacenters van vandaag.

Modulaire platform

MegaFlex DPA is ontwikkeld als onderdeel van ABB’s productenportfolio voor de stroominfrastructuur en biedt een continue, schone stroom voor datacenters. Het UPS-systeem biedt de vereiste robuustheid voor dataopslag-oplossingen voor gedistribueerde, cloud- of hybride systemen. Dankzij het modulaire platform is het UPS-systeem beter toegankelijk en wordt het onderhoud verder vereenvoudigd. De uitgebreide zelf-diagnostische mogelijkheden zorgen bovendien voor een verbeterde speed-to-market en minder downtime en sluiten bovenal menselijke fouten tijdens startup en onderhoud uit. Een programma voor voorspellend onderhoud ondersteunt daarnaast de planning en vermindert het aantal servicebeurten gedurende de levensduur van het systeem.

Meer over
Lees ook
Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu.

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur. Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of hier aan deelnemen.

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Een coalitie van bedrijven en overheden uit de Amsterdamse datacenterketen heeft de afgelopen maanden een energiebesparing gerealiseerd van 10 procent, door dataservers, zonder prestatieverlies, in de ‘spaarstand’ te laten draaien. Hiermee boekt datacenter-energiebesparingscoalitie ‘LEAP’ haar eerste aantoonbare succes in het doel om het energieverbruik...