Load bank testing? Dat kan vaak veel flexibeler, sneller en goedkoper

Load bank testing? Dat kan vaak veel flexibeler, sneller en goedkoper

Als in een datacenter de niet-onderbreekbare voeding (uninterruptible power supply, ofwel UPS) wordt getest, wordt daar vaak speciale load bank testing-apparatuur voor Lees verder »

Nederland heeft een klimaatstresstest voor datacenters nodig

Nederland heeft een klimaatstresstest voor datacenters nodig

“Te weinig Nederlandse en Belgische bedrijven zijn zich bewust van het feit dat de klimaatverandering nu al een concreet risico vormt voor Lees verder »

Zes eisen voor een moderne ‘remote infrastructure’

Zes eisen voor een moderne ‘remote infrastructure’

IT heeft gegevensverwerking op externe locaties op afstand altijd ondersteund. Maar het belang van nieuwe bedrijfskritische activiteiten op afgelegen locaties als Internet Lees verder »

Praktische oplossingen voor duurzame serverruimtes

Praktische oplossingen voor duurzame serverruimtes

Opdrachtgevers en uitvoerders hebben bij zowel nieuwbouw, als de herinrichting van een bestaande serverruimte, met veel zaken rekening te houden. Een van Lees verder »

 
Een datacenter (bron: Pixabay)

Richtlijnen voor het opstellen en onderhouden van een disaster recovery plan

Het datacenter vormt het hart van iedere organisatie. Het is voor datacenterbeheerders dan ook van groot bdelang zeker te stellen dat systemen, applicaties en data 24/7 beschikbaar zijn. Tijdens AFCOM Leaders Lab: Disaster Recovery Planning hebben datacenterbeheerders een reeks richtlijnen opgesteld die helpen een disaster recovery plan op te stellen en te onderhouden.

Eerste Datacenter Innovations Day: Innovatie bepaalt de toekomst van het datacenter

Gaan datacenters komend jaar daadwerkelijk restwarmte leveren aan andere marktpartijen? Hoe krijgen we de hiervoor benodigde warmte-infrastructuur beschikbaar? Speelt Immersed Computing hierbij straks een hoofdrol? Hoe kunnen we innovatie gebruiken om de elektrische installaties in een datacenter nog veiliger te maken? Wordt de impact van Open Compute op het datacenter inderdaad zo groot als OCP-evangelist John Laban verwacht? En hoe zit het eigenlijk met het idee voor een klimaatstresstest voor datacenters?

De Europese cloud- en colocatiemarkt groeit en bloeit

Door Guido Neijmeijer, Country Manager Benelux bij Vertiv

Overal in de wereld groeit de markt voor colocatie. In Noord-Amerika geeft 57 procent van de grote bedrijven aan het gebruik van cloud-colocatie uit te breiden. Ook in Europa is er sprake van dit momentum.

Asperitas toont OCP servers in AIC24 module in datacenter van atom86

In het showcase locatie van Asperitas bij het atom86 datacenter in Schiphol-Rijk is momenteel een AIC24 module met Open Compute Project (OCP) servers te zien. AIC24 is het eerste product van Asperitas gebaseerd op Immersed Computing, een technologie waarbij servers worden ondergedompeld in vloeistof om warmte efficiënt af te voeren.

Kleine afkoeling in het vooruitzicht

Het laatste kwartaal van 2017 ziet er zeer positief uit voor de Nederlandse datacenterwereld. De groei zet sterk door en bevestigt de sterke rol van de Amsterdam regio als toonaangevend datacenterknooppunt op het Europese vasteland. Voor de komende twaalf maanden lijkt de sterke groei wat af te gaan zwakken. 

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Stappenplan om de energie-efficiëntie in uw datacenter te verhogen

Datacenterbeheerders staan onder druk de efficiëntie van hun datacenter te verhogen en gelijktijdig de kosten te verlagen. Een groep datacenterbeheerders heeft tijdens AFCOM Leaders Lab: Data Center Energy Efficiency een stappenplan opgesteld dat helpt de energie-efficiëntie van een datacenter te meten en te bepalen welke maatregelen de efficiëntie het meest zullen verhogen.

Datacenter (bron: Pixabay / hrpixa)

Vijf datacentertrends voor 2018

Het moderne datacenter zal kernfaciliteiten integreren met een intelligentere, bedrijfskritische rand van het netwerk. Deze Gen 4 datacenters komen steeds meer op en zijn tegen 2020 de standaard voor IT-netwerken. De opkomst van dit edge-afhankelijke datacenter is één van de vijf datacentertrends van 2018 die door een internationaal panel van Vertiv-experts, voorheen bekend als Emerson Network Power, zijn vastgesteld.

Noodstroomgeneratoren van ROOT Data Center (bron foto: ROOT Data Center)

Canadees datacenter zet AI en machine learning in om downtime te voorkomen

Het Canadese ROOT Data Center gaat kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning inzetten om het risico op downtime in zijn datacenter in Montreal te verminderen. Hiervoor heeft de organisatie een deal gesloten met de startup Litbit.

Datacenter.com

Datacenter.com lanceert ‘on-demand’ colocatie services model

De recent opgerichte Europese colocatie datacenter provider Datacenter.com lanceert een ‘on-demand’ colocatie services model. Deze ‘Start Direct Cabinets’ worden aangeboden vanuit het nieuwe Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam, zijn per maand af te nemen en kennen geen minimum contractperiode. De pay-as-you-go colocatie oplossing biedt elastische afnamemogelijkheden net als bij cloud, inclusief flexibele stroom en connectiviteitsopties. Datacenter.com richt zich met het nieuwe services model op hybride cloud gebruikers.

Windenergie (bron: FreeImages.com/Steve Ralston

Google compenseert energieverbruik voor 100% met duurzame energie

Google compenseert zijn energieverbruik voor 100% met wind- of zonne-energie. Het bedrijf heeft contracten gesloten met drie nieuwe partijen voor het afnemen van 535MW aan windenergie, waarmee het bedrijf in totaal 3GW aan windenergie afneemt.